OTURMALARA KATILDIM, PARA YARDIMI YAPTIM

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 71 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddianamesinde Kayseri OSB Adayı ABC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen'in de FETÖ'nün oturmalarına katıldığı ve 'zekat' parası verdiği yer alıyor.

316 sayfalık iddianamede 'bilgi sahibi' sıfatıyla dinlenen Ergun Bilen, sahibi olduğu ABC Lojistik'in uluslararası taşımacılık üzerine faaliyet yürütmesi nedeniyle Organize Sanayi bölgesindeki çoğu esnaflarla irtibat halinde olduğunu belirtti. Bilen ifadesinde şunları söyledi;
'Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki firmaların sahiplerini de hemen hemen birebir tanımaktayım. Şu an hatırladığım kadarıyla 2009 veya 2010 yılında arkadaşlarımdan Sarraflar Derneği Başkanlığı görevini yapan Ahmet Demircioğlu, Kayseri OSB'de Ulubaş Emaya unvanlı işyeri sahibi Adnan Ulubaş ve bir dönem AK Parti Kayseri İl Başkanlığı görevini yürüten Ömer Dengiz isimli şahıslarla yapmış olduğum görüşmelerde bana akşamları esnafların oturmaları olduğunu söyleyerek bu oturmalara katılmamı istediler. Adı geçenlerle geçmişten olan arkadaşlığım ve bazılarıyla da ticaretim olması nedeniyle tekliflerini kabul ettim ve oturma gruplarına katıldım. Bu oturmalara yukarıda isimlerini saydığım bu şahısların yanı sıra Somyürekler Ticaret sahibi Fatih Somyürek, Turkuaz Seramik sahibi Abidin Öksüzkaya, Mercan Tekstil sahibi Ahmet Mercan, Gazezoğlu Orman Ürünleri sahibi Halit Gazezoğlu, Ford Ünallar Otomotiv A.Ş. sahibi Mehmet Kıranatlıoğlu, Hayat Havlu Sahibi Mahmut Nursaçan, Boydak Holding yetkililerinden Memduh Boydak, Avukatlık görevi yapan Tahir Keskinkılıç, Kayseri OSB'de Gümüşçü Tekstil sahibi Ahmet Gümüşçü, Sefes Mobilya yetkilisi İbrahim Çivici de katılıyordu. Bu oturmalar genelde ya bu arkadaşların bağ evlerinde veya kendi evlerinde organize ediliyordu. Oturmalarda önceki tarihlerde Mehmet Yıldız isimli şahıs, daha sonraki tarihlerde ise soyadını hatırlayamadığım Akif isimli şahıs dini sohbetler konusunda bizleri aydınlatıyordu.' İfadesine yer verdi.

5 bin ile 75 bin TL arasında değişen paralar verdim
Bilen, yapılan bu oturmalarda kendisinden herhangi bir bağış veya yardım istenilmediğini ancak yaklaşık dört yıl kadar önce bir Ramazan ayı ve Kurban Bayramı döneminde Halit Gazezoğlu, Akif Hoca, Ahmet Mercan isimli şahısların şirketine geldiğini kaydederek, 'Benden fitre ve zekatlarımı kendilerine vermemi istediler, hatta beni ikna etme adına bana 'Senin çok sayıda tırın var bu hayır ve zekatlar seni büyük kaza ve belalardan korurlar bereketini arttırır' diye beyanda bulunuyorlardı. Ben zaten sürekli fitre ve zekat veren ayrıca hayır işleyen birisi olduğum için kendilerine yardım yapabileceğimi söyledim. Halit Gazezoğlu bana yapmış olduğum ticaretin hacmini ve kaç aracım olduğunu sordu. Ben de iki yüze yakın ticari aracımızın olduğunu, iş hacmimizin de normal olduğunu söyledim, bunun üzerine Halit Gazezoğlu bana 'O Maşallah durumun iyiymiş her araca bir kurban düşer' diyerek benden her bir tır için bir kurban vermemi istedi. Ben de kendisine 'abi ne demek istiyorsun ben bu kadar kazanmıyorum ki vereyim bizimde başımızda ve memleketimizde bir sürü fakir fukara yakınlarımız var, ben onlara da yardım ediyorum' diyerek teklifini kabul etmedim. Bu konuşma sırasında iş yerime Ali Çamlı isimli arkadaşım ve oturmalara gelen Tahir Keskinkılıç geldiler. Halit Gazezoğlu, Ahmet Mercan ve Akif Hoca yukarıdaki konuşmalarımızı Ali Çamlı hocamızın bulunduğu ortamda tekrar dile getirdiler, ben bu şahıslara sizlere geri döner bilgi veririm diyerek geçiştirdim. O gün herhangi bir yardımda bulunmadım. Daha sonraki günlerde şahsıma ait menkul ve gayri menkullerden elde ettiğim kira gelirlerinden aldığım ve şu anda hangi bankaya ve müşteriye ait olduğunu hatırlayamadığım çekler ile nakit olarak değişik zamanlarda değişik meblağlarda Halit Gazezoğlu'na ve bu şahsın göndermiş olduğu şahıslara ödemede bulundum bu ödemelerde bir defasında 20.000TL diğerlerinde ise 30.000TL, büyükbaş kurban karşılığı olarak 5000 ile 7500TL arasında değişen nakit paraları verdim. Bunları da tamamen hayrım ve zekatım olarak verdim. Yılda 30-40 bin TL civarındaydı. Bu da 2 veya 3 yıl süreyle devam etti.' bilgisini verdi.
(Kayseri Gündem)

Yorumlar 1
Salih Öztoprak 13 Nisan 2017 09:29

Kripto Fetö .... OSB'yi ele geçirmeye çalışıyor.

Bakmadan Geçme