OSB METEM ilk mezunlarını verdi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde 5 farklı bölümden mezun olan 113 öğrenci diplomalarını aldı. KOSB Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi İlk mezunlarını verdi. KOSB Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, 'Bugün, OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ailesi olarak, dört yıl önce büyük umutlarla okulumuza gelen öğrencilerimizi mezun etmenin onurunu, gururunu ve hüznünü hep birlikte yaşıyoruz. Zaman bir su misali, hızla akıp geçiyor. Sizlere ne mutlu ki, güçlü, seçkin idareci ve öğretmen kadrosuyla, ilimizin en donanımlı ve saygın okullarından birisi olan, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde saygıdeğer öğretmenlerimizin ellerinde başarıyla, sağlıkla ve huzurlu bir şekilde, orta öğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yükseköğrenim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağınıza gönülden inanıyorum. Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir. Eğitimde başarının anahtarı sevgidir. Bizler de sizleri, sevgiyle ve bilgiyle donatmaya çalıştık. Zaman içerisinde, okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, birçok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Öğretmenleriniz sizleri, ilimiz ve ülkemiz koşullarına göre oldukça yeterli, doğru teknik bilgilerle donatmaya çaba ve gayret gösterdiler. Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Sadece çalışkan olmak, bazen tek başına yetersiz kalabilir. Kendinize doğru hedefler belirleyin. Hedeflerinizin gerçekçi olmasına dikkat edin. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engeller çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek, fakat asla, ama asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri tek tek aşacak, başarı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz inşallah. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak Sizin için, yakınlarınız için, ülkeniz için yapabileceğiniz çok şeyler var. Henüz işin çok başındasınız. Kontrollü, kararlı, sabırlı ve sebatlı gençler olarak gelecekte de pek çok güzelliğe katkıda bulunacağınıza inanıyorum.' ifadelerini kullandı.

 Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir

 

'İşinizi zamanında ve doğru yapmak, disiplinli ve düzenli çalışmak, yaşam felsefenizin bir parçası olmalıdır. Hiç unutmayın ki; dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Biliyorsunuz ki, iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır. Göreceksiniz ki; uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Siz değerli gençlerin yetişmesinde emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, anne ve babalara, okul aile birliğimizin değerli temsilcilerine, okulumuzun tüm çalışanlarına, okulumuzun bu seviyeye gelmesinde emeği geçen OSB'mizin Yöneticilerine ve çalışanlarına, özellikle şükranlarımı sunuyorum. Yolunuz, bahtınız, ufkunuz, gönlünüz açık olsun.'

Konuşmanın ardından mezun olan 113 öğrenciye diplomaları verildi.

Kurumsal Haber

 

Bakmadan Geçme