Ölümüyle sesini duyurdu

Kayseri'de Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Cansel K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından hayatına son vermesi üzerine yetkililer harekete geçti. Durumu okul yönetimine bildirmesine rağmen yetkilerin olayın üstünü kapatmaya çalışması öğrenciyi ölüme sürükledi. Polis babasının beylik silahıyla hayatına son veren lise öğrencisinin arkadaşlarının sosyal medya üzerinden duyurması Kayseri Valisi başta olmak üzere yetkililer olayın üzerine gitti. Ölümüyle sesini duyuran Cansel'in cinsel istismar olayında okul yönetimi açığa alınırken, öğretmen de tutuklandı.

 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, geçtiğimiz hafta çarşamba günü polis olan babasının silahıyla intihar eden lise son sınıf öğrencisi genç kıza, matematik öğretmenin tecavüz ettiği iddiasıyla ilgili 'Öğretmen tutuklandı, okul yönetimini de açığa aldık' dedi.
Kayseri'de geçtiğimiz hafta çarşamba günü Mimarsinan Demokrasi Mahallesi Emniyet 1. Cadde Görgülü apartmanında meydana gelen olayda, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi 4. sınıf öğrencisi Cansel K., polis olan babasının silahıyla başına ateş etmiş ve ağır yaralı olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisinde hayatını kaybetmişti. 
Öte yandan, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni olan B.Ö.'nün C.K.'ya tecavüz ettiği iddia edilmişti. B.Ö.'nün C.K.'nın intihar etmesinin ardından kaçtığı, polis ekipleri tarafından Yozgat'ta gözaltına alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, idari soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, 'Ne olup olmadığını biz bilmiyoruz.' Açıklamasını yapmıştı

Olayı Arkadaşlarıyla Paylaştı

Cansel, öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına uğrayınca durumu önce arkadaşlarıyla ardından öğretmenleriyle paylaştı. Rehberlik öğretmeni ve okul müdürüne durumu anlatan genç kız bir sonuca ulaşamadı. Okul yönetimi okulun böyle bir olayla anılmasının önüne geçmek için durumu kendi içinde kapatma yoluna gitti. Olay Cansel'in intiharının ardından arkadaşlarının sosyal medyada seslerini duyurmalarıyla gün yüzüne çıktı. Arkadaşları Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün twitter hesabına yazdı.Cansel için susma isimli twitter hesabından atılan tweetta 'Kayseri'de bi18 yaşındaki bir kız Matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı. Şikayet edildi. Ama hiç bir şey yapılmadı kız intihar etti kurtarılamadı. Bunun tecavüzün yanında bir cinayet olmasına rağmen kimse hala harekete geçmedi. Olayın üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Kayseri'de hala çoğu insanın haberi yok. Lütfen sesimizi duyurmamıza yardımcı olur musunuz? Hatırlıyor musunuz küçükken hepimize okul ikinci evimiz derlerdi. Şimdiden teşekkürler' diyerek destek arandı. Tweet kısa sürede sosyal paylaşım sitesinde yayıldı binlerce destek alarak ses getirdi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

 Kayseri'de, lise öğrencisi C.K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından intihar etmesi üzerine, vatandaşlar sosyal medyadan matematik öğretmenine tepki gösterdi. 
Olayın ortaya çıkmasının ardından Matematik Öğretmeni B.Ö.'nün instagram hesabını, olaya tepki gösteren vatandaşlar adeta mesaj yağmuruna tuttu. Tutuklu öğretmen B.Ö.'nün hesabına mesaj atanlar, 'Allah seni kahretsin mezarında ters dönesin inşallah. Belki ülke de adalet yok ama ilahi adalet var bunu unutma. Senin gibi namussuzların Allah bin bir türlü belasını versin. Namus kavramını o kadar çok kadınlara yüklediler ki bunun gibiler namus erkekte olmaz zannetti' şeklinde çok sayıda mesajlara yorum yazıldı.

ÖĞRETMENİ LİSELİ CANSEL'İN TELEFON KAYITLARI ELE VERDİ

Kayseri Valiliği, öğretmeninin tecavüz ettiği iddiasıyla 18 yaşındaki Cansel B.K.'nın intihar etmesinin ardından telefon kayıtlarının incelendiğini ve bir süredir irtibatlı olan matematik öğretmeni B.Ö.'nün gözaltına alınarak yapılan soruşturma sonrasında tutuklandığını açıkladı. 
Kayseri Valiliği tarafından olayla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:
' Cansel B.K.'nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö., yürütülen adli soruşturma sonucu 19/02/2016 tarihinde tutuklanmıştır.
Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi okul müdürü E.E., müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır.
Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.'

Sosyal medya üzerinden örgütlendiler

            Olayın sosyal medya ve kentte duyulmasından ardından Kadın platformunun organizasyonunda sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen topluluk Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Kadına cinsel istismar, şiddet ve cinayet olaylarına tepki gösteren gurup basın açıklamasında kadına şiddetin takipçisi olacaklarını söyledi.

Savcılık açıklama yaptı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, lise öğrencisi Cansel  K.'nın intiharı ve lise öğretmeni Bayram Ö.'nün tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Usta, 'TCK'nun 103/1-b, 104/1 maddelerinde tanımlanan 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, reşit olmayan çocukla cinsel ilişki' suçlarıyla ilgili olarak, ölenin kendi okulunda öğretmeni olarak görev yapan şüphelinin 19 Şubat 2016 tarihi itibariyle sevk edildiği mahkemece tutuklandığı ve Hakkında gizlilik kararı bulunan soruşturma TCK, CMK ve diğer yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütülmektedir' dedi.

Öğrencisini Taciz Eden Ve 12.5 Yıl Hapis Cezası Alan Öğretmen Tutuklandı

         Öte yandan, Kayseri'de bir lisede müdür yardımcısının odasında 16 yaşındaki kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan bilgisayar öğretmenine 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Öğretmen, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya 27 yaşındaki bilgisayar öğretmeni tutuksuz sanık B.K. ve 16 yaşındaki mağdur öğrenci A.H. ile kızın babası İ.H. ve avukatlar hazır bulundu. Bilgisayar öğretmeni tutuksuz sanık B.K. üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, 'Benim o odada öyle bir şey yapma ihtimalim yok. Pencere açık, güvenlik kameraları mevcut. Benim böyle bir şey yapmam söz konusu değil. Orada ben 800-900 TL'ye çalışıyordum. Böyle bir iftira atılınca okulu bırakmak zorunda kaldım. Suçsuzum' diye konuştu.

12.5 Yıla Mahkum Oldu

         Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık B.K'ye 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Duruşma salonunda polis tarafından kelepçe takılarak gözaltına alınan bilgisayar öğretmeni, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme