OLCAYTO ÖZHAN ŞEKER'İN YAKASINI BIRAKMIYOR

Kayseri Şeker Fabrikasında daha önce başlatılan yolsuzluk operasyonları kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan şirketin eski avukatı Olcayto Özhan'ın Şeker Fabrikasından 16 milyon ( Trilyon) TL avukatlık ücretinden geriye kalan 10 milyon 330 bin ( 10 Trilyon 330 Milyar) TL'yi almak için ihtarname gönderdiği öğrenildi.

Kayseri Şeker Fabrikasında daha önce başlatılan yolsuzluk operasyonları kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan şirketin eski avukatı Olcayto Özhan'ın Şeker Fabrikasından 16 milyon ( Trilyon) TL avukatlık ücretinden geriye kalan 10 milyon 330 bin ( 10 Trilyon 330 Milyar)  TL'yi almak için ihtarname gönderdiği öğrenildi.

O dönemde ' En Pahalı Avukat'  ve haksız kazanç elde ettiği gibi iddialarla Türkiye gündemine oturan ve yolsuzluk operasyonu kapsamında tutuklanan Olcayto Özhan'ın Ankara 30. Noterliği aracılığıyla Şeker Fabrikasına ihtarname gönderdiği ve parasının 10 gün içinde ödenmesini istediği öğrenildi.

Olcayto Özhan'ın vekili sıfatıyla Avukat Murat Çekiç tarafından gönderilen ihtarnamede Olcayto Özhan ve Atilla Ersoylu ile Şeker Fabrikasının o dönemki yönetimi arasında Avukatlık ücreti olarak 16 milyon 886 bin 850 TL anlaşıldığı ve bu paradan 8 milyon 443 bin 425 TL'sinin Olcayto Özhan'a ait olduğu bilgisi yer alıyor. Bu paraya KDVve stopaj eklendiği zaman istenilen para miktarı ise 10 milyon 330 bin 945,63 Tl'ye çıkıyor.

Olcayto Özhan'ın Avukatı Murat Çekiç, paranın 10 gün içinde Ankara'daki bir banka hesabına aktarılmasını isterken, aksi halde icra takibi başlatacakları uyarısında da bulunuyor.

2011 yılında Sabah gazetesinin gündeme getirdiği ' Şeker Fabrikasındaki Yolsuzluk İddiaları' ile ilgili açılan davalarda ' haksız kazanç elde etmek, aşırı zenginleşmek' gibi iddialar yer alıyordu. O dönem yapılan soruşturma ve tutuklamalarda, fabrika yöneticileri ile beraber milyonlarca liralık avukatlık sözleşmesi yapılan Olcayto Özhan'da tutuklanmıştı.

 

Haber Merkezi

Yorumlar 1
yorumcu 07 Mart 2014 16:40

şaşıracak birşey ydırdıok adam 4 kattılyonluk arsayı kayseri şekere kazan

Bakmadan Geçme