Okullarımızdaki büyük tehlike!

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel: 'Sağlık bakanlığının verdiği rakamlara göre neredeyse okullarımızda okuyan öğrencilerin yarısı sigara içiyor' dedi.

Yeşilay Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel Enderun FM'de Bünyamin Gültekin'inin hazırlayıp sunduğu 'Misafir Odası' programına konuk oldu. Adıgüzel, Yeşilay Cemiyeti'nin Kayseri'deki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Madde bağımlılığı konusunda Kayseri'deki tabloya dikkat çeken Adıgüzel; 'Kayseri, 4 üniversitesi ve neredeyse 80 bin öğrenci nüfusu olan bir şehrimiz. Bu üniversitemize şehir dışından gelenler olduğu gibi şehrimizde daha önceden ikamet edenler de var. Bunlarla bire bir diyaloglarımız içerisinde özellikle şehir dışından gelen öğrenci kardeşlerimizin biraz daha rahat hareket ettiklerini gördük. Özellikle bu öğrenciler arasında sigara ve alkol daha ön planda oluyor' dedi.

Sigara bağımlılığı yüzde 45

 Arkadaş ortamının zararlı alışkanlıkların kazanılmasında çok daha etkili olduğunu belirten Adıgüzel; 'Eğer aileler çocuklarını başıboş bırakıyorsa sigara zaten kaçınılmaz. Yani eğer çocuğunuzun 3-4 arkadaşı sigara içiyor ve kendisi sigara içmiyorsa, çocuk dışlanmamak için sigara içmeye başlıyor ve bağımlı hale geliyor. Eğer ev ortamındaysa ve o evin içerisinde bir kutlama yapılacaksa o da arkadaşları arasında alkol alarak kendisini artık alkole bağımlı biri haline getiriyor.

Öğrenciler arasında en yaygın olan zararlı alışkanlık ise sigara kullanımıdır. Okullarımızdaki sigara kullanımı sağlık bakanlığının verildiği oranlara göre yüzde 45 civarında. Bu da çok büyük bir rakam. Bu rakamlara göre neredeyse öğrencilerin yarısı sigara içiyor' ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Veli Gögebakan

Bakmadan Geçme