Nöbete devam

Darbe girişimine karşı Türk Milletinin iradesini ve vatana sevdasını anlatan halk dünyaya verdiği mesaj ile destan yazdı. Kayseri'de demokrasi nöbetinin 12. gününde binlerce vatandaş, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine tepki göstererek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinin 12'nci gününde binlerce Kayserili kent meydanına gelerek Fetullah Gülen'e tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik mesajları veren vatandaşlar, araçlarıyla da konvoy oluşturarak darbe girişimine tepki gösterdi. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ikinci bir emir gelene kadar meydanları boş bırakmayacaklarını söylediler.

Öte yandan Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de demokrasi nöbetindeki vatandaşları selamladı.
Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu da vatandaşlara birlik ve beraberliğin önemini anlattı.

Asla Unutmayacağız

Nöbete ailesiyle birlikte her gece destek veren Kocasinan Belediye Başkanı  Ahmet Çolakbayrakdar, annesinin kucağında Cumhuriyet Meydanına gelen  bebekleri örnek göstererek, 'Bugün hiçbir şeyin farkında olmayan ancak yarınlarda, bu nöbetin gururunu yaşatacak olan bebeklerimizi biz asla unutmayacağız' dedi.

Nöbet bilboardlara taşındı

Başarısız darbe girişiminden sonra 'Demokrasi nöbeti'ni Sarıoğlan'da başlatan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, duyarlı ilçe halkının nöbet fotoğraflarını bilboard ve sosyal paylaşım ile tüm dünyaya taşıdı. 
Başkan Yıldız'ın talimatı ile Sarıoğlan ilçe merkezi ve mahalle girişlerinin önemli noktalarında ilk kez kullanılmaya başlayan bilboardlar için 'Demokrasi için nöbetteyiz' başlığı ile 'Darbeye hayır, darbeye karşı omuz omuza verdik, dik durduk eğilmedik, demokrasinin ve milli iradenin yanındayız' sloganlarının bulunduğu afişler asıldı.

 

Karateciler de nöbetteydi

Kayseri'de aralarında milli sporcuların da bulunduğu karateciler, FETÖ darbe girişimine tepkilerini 'demokrasi nöbeti'ne katılarak gösteriyor. Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binlerce vatandaşın demokrasi nöbetine, genç sporcular da destek verdi.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda bir araya gelen karateciler, kıyafetlerini giyerek, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepkilerini ortaya koydu.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme