Neşet Ertaş filmi Nihayet Kırşehir'de

Dün manşetten verdiğimiz 'Neşet Ertaş'a memleketinde vefasızlık' haberinden sonra güzel gelişmeler yaşandı. Kırşehir Klas Sinemaları geç de olsa 'Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş' belgeselini vizyona sokma kararı aldı. Film bugünden itibaren Klas Sineması'nın 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00 ve 21:00 seanslarında gösterime girecek.

 'Bozkırın tezenesi' olarak anılan merhum Neşet Ertaş'ın hayatını ve sanatını anlatan 'Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş' belgeselinin memleketi Kırşehir'de gösterilmemesini 'vefasızlık' olarak nitelendirip manşetten eleştirdiğimiz haberimizin ardından oldukça güzel gelişmeler yaşandı. Kırşehir'in tek sineması olan Klas Sinemaları geç de olsa 'Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş' belgeselini vizyona sokma kararı aldı. Film bugünden itibaren 11:00, 13:00, 15:00,  17:00, 19:00 ve 21:00 seanslarında gösterime girecek.

Kültür ve Turizm Müdürünün gayretleri

Bu gelişmenin en önemli mimarı ise Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan'dı. Bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği bu filmin kendi şehrinde vizyona girmesini sağlamak için büyük gayret sarf eden Eraslan öncelikle yönetmeni Atalay Taşdiken'le görüştü. Ardından Klas Sineması sahiplerini ikna eden Eraslan filmin bugünden itibaren Kırşehirlilerle buluşmasını sağladı. Görüşmeyi doğrulayan Atalay, gayretlerinden dolayı Eraslan'a teşekkür etti.

Konu hakkında telefonla bilgi aldığımız Yıldız Eraslan gelişmeleri doğrulayarak 'sadece bir salonumuzda gösterilmesi bizim için yeterli değil. Film vizyondan kalktıktan sonra gezici sinema ile köy köy dolaştırarak bütün hemşehrilerimle buluşmasını sağlayacağım' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Kalan Müzik işbirliğiyle hazırlanan, Neşet Ertaş'ın hayatını ve sanatını anlatan 'Ah Yalan Dünyada Neşet Ertaş ' belgeselinin yönetimi Atalay Taşdiken ve Hacı Mehmet Duranoğlu'na ait.

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme