Muhtarlar Günü buruk kutlandı

Kayseri'de görev yapan muhtarlar, 'Muhtarlar Günü' dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Kutlama programına bürokratların katılmaması muhtarlar arasında üzüntüye neden oldu. 

İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı İbrahim Erşen, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Muhtarlar Günü'nü üçüncü kez kutladıklarını söyledi.
Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihindeki genelgesi ile bu kararın alındığını anımsatan Erşen, şunları kaydetti:



'Bu kararın alınmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize, gazi meclisimize ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşıdır. Toplumun her kesimini hiçbir ayrım yapmadan temsil etmektedir. Muhtarlıklar 2. Mahmut tarafından yayımlanan bir fermanla 188 yıldır varlıklarını bu topraklarda sürdürmektedir. Diğer bir ifadeyle muhtarlık kökleri Osmanlıya kadar dayanan köklü kurumlardan biridir.'



Seyrani Mahallesi Muhtarı Gülten Özdemir ise Muhtarlar gününün 188. Yılının kutlandığını vurgulayarak, 'Bugüne kadar varlığını koruyan muhtarlık müessesesi ülkemizin temel direğidir. Seçimle gelen muhtarlar olarak önce mahallemize sonra ilçe teşkilatlarına destek vermeye çalışıyoruz. Yani ülke yönetiminin temelinde muhtarlar vardır. Bugün muhtarlığın geldiği nokta yeterli gözükse de gelecek için donanımlara sahip kılınmalı. Ülkemizdeki ve ilimizdeki tüm muhtarların gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum' dedi.



Buruk kutlama
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe kaymakamlarından katılım olmaması ise muhtarları üzdü.
AA

Bakmadan Geçme