MTA Kayseri'nin Diri Fay Hatlarını Yayınladı

MTA tarafından yayınlanan Türkiye'nin diri fay hatları haritasında Kayseri'den geçen diri fay hatları da gösteriliyor.

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yenilenerek yeniden yayınlanan haritada Kayseri'nin diri fay hatları gösteriliyor.

Şehir merkezinin kurulu olduğu Kayseri Ovası'nın Kuzeyinde ve Güneyinde bulunan sıradağlar diri fay hattını ifade eden kırmızı çizgilerle belirtilmiş.

Ayrıca haritada, Sarız üzerinden ve Develi-Yeşilhisar hattı üzerinden de geçen fay hatları da işaretlenmiş.

Özellikle Büyük Tuzhisar'dan gelerek, Gömeç, Yeşilyurt, Mimarsinan, Talas, Ali Dağı ve Hisarcık'tan geçerek Erciyes'e uzanan Kayseri'nin Güney sıradağları üzerinde bulunan fay hattı, Kayseri'nin önemli sayıda nüfusunu barındırıyor.Ayrıca bu fay hattı bitişiğinde Cırgalan Konaklar arasında da bir fay hattı işaretlenmiş.

Kayseri Ovasının Kuzeyinde bulunan sıradağlarda bulunan fay hattı ise Güneşli, Kızık, Akin, Hasanarpa, Erkilet üzerinden Saraycık bölgelerine kadar uzunmakta.

Haber Merkezi
Yorumlar 4
User 22 Şubat 2023 19:27

Deprem olma riski varmı Allah Korusunda

Kaan 22 Şubat 2023 10:00

Hiç inandırıcı ve hiç mantıklı gelmedi bana hem öyle olsa bile şehir oralarda kurulmalı yeterki şu 20 katlı rant olmasın özellikle de erkiletin tepe arazi buyukluğu sağlamlığı temiz havası ve yakınlığı ile kayserinin az katlı yeni konut ihtiyacını giderecek kapasitede görülüyor.

Orhan odabaşı 21 Şubat 2023 18:52

Yandık o zaman hasekiye haber edelim imar affı çıkartsın milis

Mücahit 20 Şubat 2023 22:57

Kaynak kim

Bakmadan Geçme