Mobilyacılar zor durumda

Mobilya üretiminin merkezi olarak anılan Kayseri'de mobilya üreticileri bu günlerde zor zamanlar yaşıyor. Özellikle 'sünger hammaddesi' bulmakta zorlanan mobilyacılar yetkililerden yardım istiyor.

Süngerin fiyatının yüzde 150 zamlandığını ve bunun da maliyetleri aşırı derecede artırdığını belirten mobilya üreticileri, sünger bulamamaktan şikayetçi.

Her konuda yerli ve milli olmalıyız
Türkiye'de ise süngerin hammaddesi işlenmiyor. Yurtdışından getirilmek zorunda kalan sünger hammaddesi ağırlıklı olarak Almanya'dan alınıyor. Almanya'daki ana fabrikada yangın çıkması üzerine sünger girişinin durduğunu ve bunun da fiyatlara yansıdığını belirten üreticiler; 'Vatandaşa bu fiyatları yansıtmak istemiyoruz. Üstelik bu durum, yani Almanya'daki yangın bir gerçeği de ortaya çıkardı. Yerli ve milli olmanın daha çok anlaşıldığı bu günlerde bizim maalesef sünger hammaddesi ile ilgili fabrikalarımız yok.' dediler.

Krizin eşiğine gelinmek üzere
Görüştüğümüz bazı üreticiler şu değerlendirmede bulundular:
'Nasıl ki otomotiv sektöründe babayiğitler arıyorsak bu konularda da babayiğitlere ihtiyacımız var. Sünger üretimi ve hammaddesi bütünüyle ülkemizde de olmalı. Olmadığı takdirde yurtdışında meydana gelen bir yangında bile bizler etkileniyoruz. Yetkililerden bu konuda acil yardım talep ediyoruz. Aksi takdirde Kayseri'de mobilyacılar olarak krizin eşiğine gelmemiz söz konusu.'
Kayseri Gündem

Yorumlar 1
kayserili esanaf 31 Ekim 2016 12:19

mobilyada kdv 18 dir yani devlet mobilyayı lüks tüketim malzemesi olarak görüyor oysa hukuken bir borçlunun evine icraya gittiğinde yatak baza kanepe zorunlu tüketim malzemesi diye haciz bile yapılamıyor..kısaca mobilyada kdv yüzde 8 e inmeli hem piyasa canlanır hem evi ev yapan kanepe koltuk da zorunlu tüketim malzemesi olur

Bakmadan Geçme