MNO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener:

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Diyarbakır'da kışla içerisinde bulunan Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, 'Türk Milletinin sabrını zorlayan teröristlere en sert cevap verilmelidir'...

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Diyarbakır'da kışla içerisinde bulunan Türk bayrağının indirilmesi ile ilgili yaptığı açıklamasında, 'Türk Milletinin sabrını zorlayan teröristlere en sert cevap verilmelidir' dedi.

Fener, 'Türk Milletinin kardeşliğini bozmayı, yıllardır şeref ve şanla savunduğumuz vatan topraklarını bölmeyi hedeflemiş olan hain terör örgütü dur durak bilmeden kalleşçe eylemlerine devam etmektedir. Diyarbakır'da 2.Hava Kuvvet Komutanlığı garnizon sahası içerisine girerek, vatanımızın bağımsızlığının, milletimizin birliğinin sembolü olan ve rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağının hainler tarafından indirilmesini şiddetle kınıyoruz' diye konuştu.

'Son yıllarda komşu ülkelerde yaşananlardan cesaret alan hainlere Türkiye'nin ve Türk Milletinin hiçbir devlet ve millete benzemediğini göstermenin zamanı gelmiş hatta geçmiştir. Türk milletinin sabrını zorlayan teröristlere en sert cevap verilmelidir. Türk Devletinin güç ve kuvveti siyasi kararlılıkla ispatlanmalıdır' diyen Fener, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

'Terör sorunu siyasi hesapların üstünde tutulması gereken, partiler üstü çözüm gerektiren ve oy kaygısı gözetilmeden çözülmesi gereken bir sorundur. Bu faktörler göz önünde bulundurularak Devlet yetkilileri bir araya gelerek en güçlü çözümü bir an evvel ortaya koymalıdırlar.

Milli birlik ve beraberliğimize daha fazla zarar vermeden sözde müzakereci tutumlardan vazgeçilmeli, her türlü ayrımcılığı hedefleyen politikalardan uzak durularak birleştirici ve bütünleştirici hedefler ortaya konulmalıdır'

Bakmadan Geçme