Misafir Öğrenciler, Bayram Yemeğinde Buluştu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) eğitim gören ve 90 ülkeden Kayseri'ye gelen 120 öğrenci, Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde verilen yemekte bir araya geldi.Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği ile Erciyes Üniversitesi Sürekli...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) eğitim gören ve 90 ülkeden Kayseri'ye gelen 120 öğrenci, Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde verilen yemekte bir araya geldi.

Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği ile Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin (ERSEM) ortaklaşa düzenlediği ve ERÜ Personel Yemekhanesi'nde verilen yemekle ilgili bilgiler veren Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysel Özkan, ''Biz Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocuklarımızla, tüm dünyadan yaklaşık 90 ülkeden gelen gençlerimize bu yemeği 3 yıldır geleneksel olarak veriyoruz. Bayramların güzel günler ve dostluk günleri olduğunu düşünerek, onlarla da bir bayram gününü geçirmek, onları da bayram sevincimize ortak etmek istiyoruz. Bu yıl ERSEM de bizimle beraber bu etkinliğe katıldı. Beraber böyle bir yemek düşündük. İleriki yıllarda da bu güzel etkinliği devam ettirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

ERSEM Türkçe Eğitimi Proje Koordinatörü Emre Gökduman da, merkezde verilen Türkçe hazırlık eğitiminin 3'üncü yılında olduklarını ifade ederek, ''120 misafir öğrencimizle Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde bir araya geldik. Bu organizasyonları 3 yıldır yapıyoruz. Bu sene 34 farklı ülkeden 120 tane misafirimiz geldi. Zaten ERÜ bünyesinde geçen sene 88, bir önceki yıl da 32 yabancı uyruklu öğrencimiz vardı. Bunlara biz hazırlık eğitimi verdik. Öğrencilerimize sadece hazırlık eğitimi vermekle kalmayarak, dilin bir yaşam tarzı olduğunu düşündüğümüzden dolayı biz ayrıca bayramlaşma kültürünü verirken, Nevruz Bayramı gibi etkinlikleri de değerlendiriyoruz. Aynı zamanda kendi kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yemekte misafir öğrencilere, mercimek çorbası, kurban etinden kavurma, pilav, salata ve tatlı ikram edildi.

Bakmadan Geçme