Mini Dünya kupası heyecanı başladı

Kayseri'de üniversitede okuyan yurt dışı uyruklu öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen olan 2.Kayseri Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası hafta sonu başladı. Eleme usulüne göre gerçekleştirilecek olan turnuva 2 ay sürecek.

Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği öncülüğünde, Talas Belediyesi, Erciyes Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunu Kayserispor Asbaşkanı Mehmet Çakmak Uyar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun yaptı.
Atatürk Spor Kompleksi Dış Saha'da gerçekleştirilen organizasyonun açılış maçında Cezayir, Suriye'yi 6-0 mağlup etti.

Eleme usulüne göre gerçekleştirilecek olan ve 2 ay sürecek olan turnuvada, Gine, Tayland, Gana, Afganistan, Bangladeş, Afrika Karması-1, Kazakistan, Etiyopya, Kırgızistan, Pakistan, Filistin, Kafkasya, Ruanda, Tanzanya, Azerbaycan, Uganda, Moğolistan, Endonezya, Türkiye, Burkina Faso, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Balkanlar, Irak, Somali, Çad, Mali, Türkmenistan, Afrika Karması-2, Togo, Yemen, Cezayir, Suriye takımları katılıyor.

Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun, geçen yıl düzenledikleri turnuvanın çok heyecanlı geçtiğini belirterek, 'Aynı heyecanın bu yıl da olmasını diliyoruz. Turnuvaya katılan takımlara şimdiden başarılar diliyorum' diye konuştu.
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme