Mini dünya kupası Burkina Faso'nun

Medeniyetin Burçları Derneği tarafından Kayseri'de okuyan uluslararası öğrenciler arasında düzenlenen '1. Kayseri Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası' önceki gün oynanan final maçı ile tamamlandı. Müthiş finalin normal süresi 2-2 berabere tamamlanırken, rakibini penaltı atışları sonrasında 5-3 mağlup etmeyi başaran Burkina Faso kupaya uzanan taraf oldu.

 Kayseri'de bulunan 4 üniversite bünyesinde öğrenimlerini sürdüren çeşitli ülke öğrencilerinin katıldığı Dünya Kupası final maçı müthiş bir çekişmeye sahne oldu.

Turnuvanın final maçı, açılış maçında olduğu gibi Atatürk Spor Kompleksi Açık Sahasında yapıldı. Karşılaşmayı izlemek üzere Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'de stada gelenler arasındaydı. Ayrıca turnuvaya katılan takımlar ve öğrencilerde final maçını izlemek üzere stattaki yerlerini aldı.

Maçın normal süresi karşılıklı gollerle 2-2 berabere tamamlandı. Daha sonra penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışları sonucunda Burkina Faso takımı Nijerya'ya karşı 5-3'lük üstünlük sağlayarak kupaya uzandı.

Kupayı kazanan takıma kupasını Kayseri Valisi Orhan Düzgün verdi. İkinci olan takıma da kupasını AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer verdi. Kupaların verilmesinin ardından her iki takım oyuncularının birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafı hafızalarda güzel bir fair-play örneği olarak kaldı.

Ali Dursun'un teşekkürü

Organizasyon komitesi adına konu ile ilgili bilgiler veren Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun şunları söyledi:

'Bilindiği gibi Medeniyetin Burçları Derneği olarak iki yıldır Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa olarak Kayseri'de Uluslararası Öğrenciler Akademisi Programlarını yürütüyoruz. Bu yıl ki programlarımızın hazırlıkları devam ediyor. Akademi programlarımız öncesinde dernek olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden ülkemizde misafir olarak okuyan üniversite öğrencilerimizi güzel bir organizasyonla bir araya getirmeyi ve bu organizasyonu da geleneksel hale getirmeyi amaçladık. Bu turnuvanın ilkini gerçekleştirdik ve umduğumuzdan daha fazla bir katılımla gerçekleşmesi de bizi oldukça sevindirdi. Turnuvada 32 takım ter döktü. Organizasyonu başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Turnuvanın organizasyonunda bizlere her türlü desteği sağlayan başta Kayseri Valimiz Orhan Düzgün olmak üzere Erciyes Üniversitesi'ne, Talas Belediyesi'ne ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Umarım bu turnuva ülkemizde okuyan öğrencilerin ülkemizle olan bağlarının daha da gelişmesine vesile olmuştur.'

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme