MİLYONLUK OSMANLI KILICI

Camikebir Mahallesi Ulu Sokak'ta bıçak üretim ve satışını yapan esnaf Dursun Baysal, dükknında sergilediği Osmanlı döneminden kalma üzerinde Ayet-el kürsi yazan tarihi kılıcı satıyor.

Bıçak ustası esnaf Dursun Baysal, son dönemde dizi ve filmlerin etkisiyle tarihsel değerlere ilginin arttığını söyledi. Baysal, şöyle konuştu; ' Dükknımızda özellikle erkeklere verilmek üzere hediye olarak kılıç sipariş ediliyor. Yerli yapım kılıç çeşitlerini dükknda sergiliyoruz. Bir süre önce bize başkasından geçme Osmanlı eseri olduğunu üzerindeki damgasından ve üzerine işlemeli Ayet-el kürsi'den anladığımız kılıç, kıymetli tarihi bir eser, Fiyatı 5 milyon TL. Özellikle koleksiyoncuların aradığı tarihi bu kılıç, alıcısını bekliyor.'

Kılıç satışına dizi film etkisi
Evde mutfaklarda kullanılmak üzere bıçak ürettiklerini belirten esnaf Baysal, ' Bıçak çeşitlerinden kasap bıçakları, evde mutfaklarda kullanılan bıçaklar ve çakı bıçakları çok talep ediliyor. Av bıçakları talebi de oldukça fazla. Piyasa bu ara biraz durgun. Ama TV'deki dizi filimler kılıç satışlarını arttırdı diyebilirim. Yerli kılıç satışı bu ara fazlalaştı. Tüm bunların yanında tarihi kılıçlar da soruluyor, ancak fiyat öğrenilince yerli kılıç almak tercih ediliyor' dedi.

Haber Foto; Fatma Ural /Remzi Yıldırım

Bakmadan Geçme