Milli Eğitim'de devir-teslim var

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü iken Kayseri'ye atanan yeni İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı bugün düzenlenecek törenle görevi Bilal Yılmaz Çandıroğlu'ndan devralacak.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde dört yıl görev yapan Bilal Yılmaz Çandıroğlu Milli Eğitim Bakanlığındaki yeni görevine başlamak üzere ayrılırken yerine atanan Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı düzenlenecek törenle yeni görevine başlamış olacak.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleştirilecek tören bugün 09:30'da gerçekleşecek.
Çandıroğlu'ndan 'Veda' mesajı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bakan müşavirliği görevine atanan Bilal Yılmaz Çandıroğlu, görev yaptığı 4 yılı değerlendiren bir veda mesajı yayımladı.
Çandıroğlu mesajında şunları söyledi:
'Yaklaşık 4 yıl önce başladığımız Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimiz sona erdi. Bakan müşaviri olarak görevlendirildim. Şerefle yürüttüğümüz yaklaşık 4 yıllık görev içerisinde elimizden geldiği kadar vatanımıza ve memleketimize hizmet etmeye çalıştık. Özellikle kendi memleketimizde bu görevi yapmak bizim için ayrı bir önemi vardı. Kendi memleketimize hizmet etme imkanımız oldu. Bu süre zarfında, 2 bin 226 derslik imalatımız söz konusudur. Bu Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayılarının 4'te 1'ine tekabül ediyor. Bu bir yönüyle baktığınız zaman tarihi bir rekordur. Biz göreve başladığımızda üniversiteye giriş sıralamasında 20'ci sıradaydık. Bugün Türkiye 2'ncisi olmuş bir ilden bahsediyoruz. Projelerimiz noktasında STEM projesi başta olmak üzere Tam Öğrenme Projesi, Aile Ziyaretleri Projemiz gibi projelerimizi değerlendirdiğimizde Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdik. Bugün STEM Projesi denildiği zaman Kayseri akla geliyor. STEM Projesine başladığımız zaman, 'Biz Kayseri'yi eğitimde Türkiye'nin başkenti haline getireceğiz' diye iddiamız vardı. Elhamdülillah bunu da başardığımızı düşünüyorum. Tam Öğrenme Projesi'nde başarıyı artırma noktasında çok ciddi mesafeler kat ettik. Bakanımız tarafından verilen eğitim beratını Kayseri ilimiz almış oldu. İmam Hatipler'deki okullaşma oranımız yüzde 7'lerden yüzde 25'lere dayanan bir rakam söz konusudur.'
Kayseri Gündem



Bakmadan Geçme