Milletvekillerimizi tanıyalım

Gerçekleşen 1 Kasım seçimleri sonrasında mecliste Kayseri'yi temsil edecek 9 milletvekilli belli oldu. AK Parti Yüzde 65,31 oy ile 7 Milletvekilli çıkarırken, Milliyetçi Hareket Partisi 18,05 ile 1 Cumhuriyet Halk Partisi ise 12,35 oy ile 1 milletvekilli çıkardı.

Gerçekleşen 1 Kasım seçimlerinde Kayseri'den Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidecek 9 milletvekilli belli oldu. AK Parti 7 Haziran seçimlerindeki oy oranını Yüzde 13,19 artırarak 65,31 oy ile 7 Milletvekilli çıkardı. Milliyetçi Hareket Partisi ise Kayseri'de büyük bir düşüş yaşadı. MHP, 7 Haziran'da oy oranı 27,8 iken 1 Kasım'da 18,4'e düştü. MHP Kayseri'de bu sonuçlara göre 1 milletvekilli çıkardı. Cumhuriyet Halk Partisi ise Oylarında ciddi bir değişiklik yaşamazken 12,35 oy ile 1 milletvekilli çıkardı. 

İşte Kayseri'yi temsil edecek milletvekilleri;

Mehmet Özhaseki (AK Parti)

1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamladı. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazandı. O günkü siyasi şartlar ve öğrenci olayları sebebiyle buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Buradan mezun olduktan sonra, Avukatlık stajını Kayseri Adliyesi'nde yaptı. Avukatlık yapmadı. Tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 1994'e kadar Tekstil Ticareti ile iştigal etti.1980 sonrasında 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev aldı. 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığı'nı kazandı. 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.28 Mart 2004 yerel seçimlerinde rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Mehmet Özhaseki, geliştirdiği Kayseri Modeli Belediyecilik ile Türkiye'ye örnek oldu.29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ve 30 Mart 2014 seçimlerinde aday olup, 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.  Özhaseki 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350'nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını yapan Mehmet Özhaseki, TKB'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı. Özhaseki, Ak Parti'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Başkan Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.

TANER YILDIZ (AK Parti)

3 Nisan 1962 tarihinde Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne bağlı Devecipınar Kasabası'nda dünyaya geldi.[1] Lise öğrenimini Kayseri Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi.[1] Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.2002 genel seçimlerinde AK Parti'den Kayseri milletvekili adayı oldu, 22. Dönem 'de TBMM'ye girdi. Başbakan Erdoğan'ın enerji danışmanlığı görevini yürüttü. 1 Mayıs 2009'da 60. Hükümet'te gerçekleşen kabine değişikliği sonucu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini Mehmet Hilmi Güler'den devraldı.

Yıldız, 1 Aralık 2009 tarihinde hükümetin nükleer santral projesine karşı yaptığı eylemlerle kamuoyu gündemine sık sık gelen Greenpeace'in Akdeniz ofisini ziyaret etti.[3] Kendisine Nükleer ile Yaşamaya Hazır mısınız? Şeklinde bir tişört de hediye edilen Yıldız, böylece Greenpeace Türkiye Ofisi'ni ziyaret eden ilk bakan oldu. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Mustafa Elitaş, (AK Parti)

Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957'de Kayseri'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Nuriye'dir. Ekonomist ve Sanayici; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünü bitirdi. Sanayici olarak iş hayatını yürüttü. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi oldu. Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği görevini üstlendi.22 ve 23. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Elitaş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İsmail Tamer (AK Parti)

İsmail Tamer, 10 Ağustos 1956'da Sivas Şarkışla Maksutlu köyünde doğdu. Babasının adı Namık Kaya, annesinin adı Fatıma'dır. Tıp Doktoru; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Genel cerrahi uzmanı oldu. Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri Tabipler Odası Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel hastane kuruculuğu ve başhekimliği, Kayseri Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü. Özel Acıbadem ve Kayseri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Sivaslı Dernekler Federasyon Başkanlığında bulundu. Almanca bilen Tamer, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HÜLYA ATÇI NERGİS  (AK Parti)

1967 Pınarbaşı doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Pınarbaşı da tamamladı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Avukatlık stajını Kayseri yaptıktan sonra Pınarbaşı ilçesinde serbest avukatlık yapmaya başladı. Halen serbest avukatlık yapmaktadır. 2001 yılında çeşitli illerde AK Parti teşkilatlarının kuruluşlarında görev aldı. 2002 yılında Kocaeli AK Parti Kadın Kolları Başkanı oldu. 2007 yılına kadar devam etti. 2007 yılında milletvekili aday adaylığı için istifa etti. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından başkanlık ve yöneticilik yapan Nergis evli ve 3 çocuk annesidir.

İsmail Emrah Karayel  (AK Parti)

İsmail Emrah Karayel (d. 1978, İstanbul, Türkiye), Talebe Birliği Federasyonu 60. ve 61. dönem Genel Başkanı. Kayserili bir ailenin ikinci çocuğu olarak 1978 yılında İstanbul'da doğmuştur. Annesinin adı Hatice babasının adı Yaşar'dır. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda tamamlamıştır. Ortaokulu ve lise ikinci sınıfa kadar liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okumuştur. Gelenbevi Lisesi Mezunudur. Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. Avukatlık stajını bitirdikten sonra Amerika'da İngilizce eğitimi görmüş ve Kent State University'de Ceza Hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır. Akabinde ikinci yüksek lisansını İngiltere'de Canterbury şehrinde University of Kent'de Uluslararası Ticaret Hukuku alanında tamamlamıştır. Avukat olan Karayel, halen Kocaeli Üniversitesi'nde Özel Hukuk Alanında Doktora yapmaktadır. Birlik Vakfı Gençlik Kulübü (Genç Birlik) Genel Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Evli ve bir çocuk babasıdır. Talebe Birliği Federasyonu Genel Başkanlığına III. Genel Kurulda oy birliğiyle seçilmiştir. 05 Mayıs 2013 tarihinde oy birliğiyle yeniden Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığına seçilmiştir.

SAMİ Dedeoğlu (AK Parti)

1953 yılında Develi'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Develi'de, lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1984 yılından beri İstanbul'da sahibi olduğu inşaat şirketinde faaliyet gösteriyor. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi yönetiminde görev aldı. Has Parti kurucularından olan Dedeoğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yusuf Halaçoğlu ( MHP )

10 Mayıs 1949'da Adana Kozan'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Doktorasını aynı üniversitede yaptı. İstanbul Üniversitesinde 1983'te doçent, 1989'da profesör oldu. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Rektör Yardımcılığı ve Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevlerine getirildi. Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanlığı ve Stratejik Araştırmalar Müdürlüğü yaptı. Rusya Tabii Bilimler Akademisi üyesi, Uluslararası Türk Dünyası Akademisi, CIEPO, Beynelmilel Gündoğar Halklarının Medeni Mirasını Araştırma Devlet Enstitüsü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulları üyesi, Ahilik Araştırma Vakfı Danışma Kurulu Başkanı ve Osmanlı Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu üyesidir. Yayınlanmış 21 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.24. dönemde Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Osmanlıca ve orta düzeyde Fransızca bilen Halaçoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Çetin Arık (CHP)

1971 yılında Kayseri'nin Sarız ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Sarız'da okudu. Tıp Fakültesini kazandı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra yine ilk tercihi olan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak hizmete başladı. Oradaki görevini bitirdikten sonra kısa bir süre Kayseri Doğum Evi'nde çalıştı. Daha sonra özel bir hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak çalışmaya başladı.

Haber: Veli Gögebakan - Taha Tayfun Bağcı

Bakmadan Geçme