Milletlerarası Türk Tatar Festivali sona erdi

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği, Köstence Yaz Tiyatrosu'nda 22. Uluslararası Türk Tatar Milli Kıyafetleri, Halk Oyunları ve Türküleri Festivali'ni düzenledi.

02-03 Eylül 2016 tarihleri arasında Köstence'de Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği tarafından düzenlenen 'Türk Tatar Milli Kıyafet, Halk Oyunları ve Türküleri Festivali' sona erdi.
Festivalde Türkiye, Ukrayna, Bulgaristan, Makedonya, Litvanya, Gürcistan ve Romanya'dan folklor grupları sahne aldılar.
Festivalin ilk gününde delegeler Köstence Vali yardımcısı Ersun Anefi ve Köstence belediye başkan yardımcısı Costin Rasauteanu ile görüştüler. Görüşme sırasında Valilik ve Köstence belediyesi, önümüzdeki yıllarda Festivali RMTTDB'yle beraber düzenlemeye karar verdi.
Açılışa katılanlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalıșkan, Romanya TİKA Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, Köstence Yunus Emre Kültür Merkezi müdürü Ali Oğuzhan Yüksel, Romanya Türk İşadamaları Derneği başkan yardımcısı Ali Riza Koska, Çin Köstence Başkonsolosu Liang Caide de bulundular.
Açılış konuşmasında RMTTDB Başkanı Celil Esergep, Romanya'daki Kırım Tatarlarına yapılan yardımlardan dolayı Romanya devletine teşekkür etti. Aynı zamanda Esergep Romanya'daki Kırım Tatarlarının Kırım'daki kardeşlerine destek vermeleri gerektiğini de iade etti.
Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Romanya'daki Kırım Tatarlarının önemini vurgulamak için: 'Festivalde sizin aranızada bulunmaktan çok mutluyum. İyi ki varsınız! Başkana, Müftüye ve size teşekkür etmek istiyorum. Neden biliyormusunuz? Çünkü siz çok güzel bir 'tablo' oluşturuyorsunuz.' ifadelerini kullandı. (Kırım Haber Ajansı)

Bakmadan Geçme