Millet, hükümet kurulsun diye oy verdi

Develi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan yaptığı seçim değerlendirmesinde MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Ana Muhalefet' olmaya hazırız söylemini eleştirerek 'Bizim dışımızdaki partiler sorumluluktan kaçmayıp hükümeti kurup ülkeyi yönetsinler diye bu millet oy verdi' dedi.

Develi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan gerçekleşen 7 Haziran Genel Seçimleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Durukan yaptığı açıklamada Develilere teşekkür ederek; 'Bizim yüzümüzü Develi'de yaklaşık 10. defa AK etti. Milletin kararını saygıyla karşılıyoruz. Millet böyle uygun gördü başımızın üstünde yeri vardır. Bu günden itibaren Türkiye 13 yıldır unuttuğu bir döneme girmiştir' dedi.

Eski Türkiye'nin koalisyon manzaraları ile karşılaşacağını kaydeden Durukan 'On milyonlarca yeni seçmen hayatı boyunca koalisyon içinde yaşamadı. Seçmen uzlaşma dedi. Fakat bu uzlaşmanın pratiği bizde ne yazık ki başarı öyküleri taşımıyor. Her yeni gün bizim önümüzde açılan bir ufuktur. İşte olması gereken bunu anlayabilmek' ifadelerini kullandı.

'Kimse sorumluluktan kaçmasın'

Durukan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Tüm siyasi parti liderleri ve yöneticileri 8 Haziran sabahı yeni bir ufukta doğduğunu görmek, dün söylediklerini ve kendilerine söylenenleri unutarak, bu ülkenin çıkarları doğrultusunda ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir.

Seçimin ardından sana verilen oyların hakkını verilmesi gerekirken hemen ana muhalefetliğe soyunmak bu ülkede sorumluluktan kaçmak demektir.

Yaklaşık 13 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamadı diye üzülmüş idik. Ama şimdi Cumhurbaşkanı oldu. Biz bu olaya üzülmüyoruz. Bizim dışımızdaki partiler sorumluluktan kaçmayıp hükümeti kurup ülkeyi yönetsinler diye bu millet oy verdi.

7 Haziran Seçimlerinin Gerçek Galibi AK Parti, bunca yıl iktidarda olmanın kaçınılmaz yıpranmasına rağmen, toplum hala AK Partiyi destekliyor. Bu milletimize bir kere daha teşekkür ediyor, Saygılar sunuyorum.'

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme