Millet Caddesi'nde dükkanlar boşalıyor

Kayseri'nin en işlek caddelerinden birisi olan Millet Caddesi'nde bugünlerde dükkanlar bir bir boşalıyor. Nedeni ise yüksek kira maliyetleri. Bir çok işletmeci dükkan kirasını ödeyemez hale gelince ekmek teknesini ya kapatmak ya da başka bir yere taşımak zorunda kaldı.

Bir zamanlar çok yüksek hava paralarına kiralanan Millet Caddesi'ndeki dükkanlar artık girişimcilerden rağbet görmüyor. Kayseri'de yıllardır alış-verişin can damarlarından birisi olan caddede bugünlerde boş dükkanlar göze çarpıyor. Birçok esnaf kirasını ödeyemediği için iş yerini istemeyerek de olsa boşaltmak zorunda kaldı. Neredeyse 10 metrede bir karşımıza çıkan 'Kiralık dükkan' yazıları işlerin yolunda gitmediğinin bir göstergesi niteliğinde.

Esnaf kan ağlıyor
Durumu sorduğumuz bölge esnafından deyim yerindeyse bir dokunduk bin ah işittik. Sarıçiçek Pastırma'nın sahibi esnaf Ahmet Sarıçiçek, Millet Caddesi'nin bir zamanlar alış verişin en canlı olduğu merkezi bir yer olduğunu dile getirerek; 'Şu an 10'a yakın boş dükkan var. Bunlar neredeyse 1 yıla yakındır boş duruyor. Kiraların yüksekliğinden, esnafın ticarette sıkıntıları olmasından dolayı sürekli kan kaybediyor.' dedi.
Dükkan sahiplerinin çok fazla kira istediğinden yakınan Sarıçiçek şunları söyledi:
'Böyle giderse bölge esnafı birkaç yıl içerisinde sermayesini tüketerek dükkanları boşaltmak zorunda kalacak. Bu duruma yetkililerin el atmasını bekliyoruz. Bu caddenin ticaretinin yeniden canlandırılmasını diliyoruz. Önceden burada yüksek hava paraları ile dükkanlar devrediliyordu ama şu anda bir çok yer boş. Milletin tutacak gücü kalmadı. Kiraların geriye çekilerek normal değerlerine dönmesi gerekiyor. Dükkan sahiplerine Allah vicdan versin. Onların da bu hususu göz ardı etmemelerini istiyoruz. '

Sadece Millet Caddesi değil tarihi Kazancılar Çarşısı ve Kapalı Çarşı'da da yer yer boş dükkanlar göze çarparken, esnaf her şeye rağmen geleceğe umutla bakmaya çalışıyor.
Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme