MHP'den depremzedelere yardım eli

MHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından başlayan yardım kampanyası çerçevesinde MHP'li 4 belediye ve ilçe teşkilatlarının gönderdiği yardım malzemeleri, il başkanlığında toplandı. Buradan toplanan malzemelerin yüklendiği kamyonlar, depremden etkilenen Malatya ve Elazığ'a ulaştırılmak üzere uğurlandı. MHP İl Başkanı Serkan Tok konu hakkında yaptığı açıklamasında, 'Rabbim bir daha böyle kötü günler bize göstermesin' diyerek bundan sonraki süreçlerde yapılacak olan binaların deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.

Toplanan yardımların uğurlanması sırasında bir açıklama yapan Başkan Serkan Tok, 'Geçen hafta Elzığ ve Malatya depreminden sonra tüm halkımız tüm milletimiz devletimizin yanında burada depremde yaralanan arkadaşlarına yardıma seferberliğe gitmiştir. Bu Türk milletinin vefasının bir örneğidir' dedi.



Başkan Tok, şunları söyledi: 'Dünyada böyle bir milleti tarihte başka isimlendirecek başka bir millet yoktur bir tarifede yoktur. Bütün vefasını bütün tarihine kimliğine sahip çıkmasının nede olsa en kötü zamanda gösterilmesi bizi üzüyor olsa bilse bu bir birlikteliktir bu bir ruhtur. Bu ruhun devamında, birlikteliğinde MHP Kayseri teşkilatı olarak, kıymetli büyüğümüz genel başkanımızın da izni ve müsaadesi ile 4 belediye başkanımızın 16 ilçe teşkilatımızın partimize göndermiş olduğu yardım malzemelerini 1 saat içerisinde sizin de gördüğünüz gibi koordine edip inşallah önce Malatya'ya sonra Elzığ'a götüreceğiz, yetkili arkadaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu noktada bize destek veren kıymetli belediye başkanlarıma huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Pınarbaşı belediye başkanımıza Özvatan belediye başkanımıza Sarız belediye başkanımıza ve Sarıoğlan belediye başkanımıza göstermiş oldukları birleştirici hareketlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Belediye başkanlarımızla beraber ilçe başkanlarımızın tümüne ilçe başkanlarımızla beraber bütün buraya tek bir çorap dahi gönderen vatandaşımıza hemşerimize ve ülkücü kardeşlerimize partimizin evlatlarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çünkü çok kısa bir zamanda çok büyük bir bağış topladık. Bunu bizimle beraber koordine eden kadın kolları il teşkilatımıza da huzurunuzda teşekkür ediyorum çünkü orada gayret ettiler gayrette bulundular bu gayretlerin neticesinde bize ulaşan yardım malzemelerini biz huzurunuzda Allah nasip ederse birazdan çıkıp teslim edeceğiz. Rabbim bir daha böyle kötü günler bize göstermesin.



Gösterdiği zaman da sayının önemi yok, biri de aynı bini de aynı on bini de aynı. Bu saatten sonra hiçbir yaralının hiçbir kimsenin vefat etmemesi için deprem yönetmeliğine uygun evlerin yapılması ve bugün bu noktada sıkıntı çekebileceğini düşündüğümüz şehirlerde hangi evler yapılar varsa bunlarında bir an önce valiliklerimize bildirilmesi ve bir koordinasyon merkezi tarafından bunlara bir öncelik tanınmasının tekrar gündemimize kötü bir haber de ulaşmaması için belediyelerimiz vasıtasıyla bir önlem alınması tavsiyesinde bulunuyoruz. Bütün yurtta geniş bir seferberlik belediyelerin kontrolünde yıkılmaya yüz tutan binaların tespiti veya o binalarda çürük oluşturan tespitlerin yapılması ve bir an önce bunların depreme uygun yeniden yapılandırılmasını talep edilmesini istiyoruz. Devletimiz çok büyüktür milletiyle beraber devlet bugün ayaktadır bugün devletimizi bugün hükümetimize laf edenler gelsinler burada hükümetinin yanında devletinin yanında milliyetçileri Türkçüleri dava arkadaşlarını göreceklerdir. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.'




Haber-Foto: Muhammed Alperen Karakaya, Ekrem Nazlı
Yorumlar 1
Ömer 28 Ocak 2020 22:36

Türkiyenin bu zamanlarda tek vücut olması takdire şayandır..Ancak toplanan yardımların tek kurum tarafında dağıtılması daha faydalı ve daha düzenli olur.. Çünkü dağıtımların rasgele dağıtımının suiistimallere neden olduğunu ve fayda yerine zarar oluşturduğunu 99 depreminde gördük

Bakmadan Geçme