'MHP iktidarın arka bahçesi değil!'

Kayseri MHP'de Değişim Hareketi Tertip Komitesi, genel başkan adayı Meral Akşener'in kente yapacağı ziyareti duyurmak için yaptığı basın toplantısında parti merkezine göndermelerde bulundu. Tertip komitesi adına açıklama yapan Mustafa Öztürk, MHP Lideri Bahçeli'nin partiyi iktidar yapma amacından çok AK Parti'yi iktidarda tutma amacında olduğunu söyledi. Öztürk, Bahçeli'nin Yargıtay kararı gereğince çağrı heyetinin belirlediği kongre tarihine söz verdiği şekilde uymasının yasal zorunluluk olduğunu belirtti.

 MHP'de Değişim Hareketi Tertip Komitesi Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in hafta sonu kente yapacağı ziyareti ve programını duyurdu. Cumartesi günü Kayseri'de olacak olan Akşener, komite tarafından kent girişinde karşılanacak ve partililerle buluşacağı Kadir Has Spor Salonu'na kadar kendisine eşlik edilecek. Komite adına basın açıklaması yapan Mustafa Öztürk, MHP'nin iktidar olması için değişim hareketine ihtiyacı olduğunu söyledi.

MHP'nin siyasi olarak hak etmediği yerde olduğunu dile getiren Öztürk, 'Genel seçimlerde alınan sonuçlara göre MHP seçmeni yenilginin sebebinin olağanüstü kurultay ile konuşulsun istedi. Ancak genel merkez talepleri reddetti. Kurultay isteyenlere mahkeme yolunu gösterdi. Teşkilatlar kapatıldı. Hak etmediğimiz kaba ve çirkin sözlere muhatap olduk. Teşkilat kapatmalarını parti geleceği açısından zararlı buluyoruz. Çünkü MHP'yi iktidar yapma amacından çok AK Parti'yi iktidarda tutma amacına hizmet ediyor' dedi.

MHP'nin iktidar partilerinin arka bahçesi olmak için kurulmadığını belirten Öztürk, Değişim Hareketi'nin bütün bunların karşısında durmak için yola çıktığına vurgu yaptı.

Mustafa Öztürk, 'Değişim Hareketi, bir hak ve hukuk hareketidir; bir demokrasi hareketidir ve bir millî harekettir. MHP genel merkezi kamuoyunun sesine kulak vererek olağanüstü kurultayı engelleyici taktiklerden hemen vazgeçmelidir. Kamuoyu araştırmaları, değişimin gerçekleşmesi halinde, MHP'nin oyunu yüzde 20'nin üzerinde gösteriyor. Halkımızın teveccüh ve beklentisi günden güne arttığına göre, bu oran yükselmeye devam edecektir. Bu gerçek karşısında, iktidar partisinin korkuya kapılması normal sayılabilir; ancak kendi genel merkezimizin korku ve öfkesini anlamakta zorlanıyoruz' ifadelerini kullandı.

Herkes sözünde durmalı
Olağanüstü kurultayın Yargıtay kararı gereğince Çağrı Heyetinin belirlediği 19 Haziran'da yapılacağını belirten Mustafa Öztürk, 'Yargıtay'ın kararına herkes saygı duymak ve uymakla yükümlüdür. Dolayısıyla Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin verdiği sözde durması hukuki bir mecburiyet haline gelmiştir' şeklinde konuştu.

Oğan da gelecek
Öztürk, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in, 4 Haziran Cumartesi günü saat 20.00'da Kadir Has Spor Salonunda vatandaşlara hitap edeceğini ifade etti. Adaylardan sadece Sinan Oğan'ın kentte partililerle buluşmadığını belirten Öztürk, onun da Ramazan ayı içerisinde Kayseri'ye geleceğini söyledi. 

(Haber ve foto: Ahmet Bolat)

Bakmadan Geçme