Mezuniyetinden 2 yıl sonra borç çıkardılar

Sinan Coruk isimli bir vatandaş kendilerine KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi'nden, mezun olan oğulları için 2 yıl sonra 8 bin 75 TL gibi bir borç çıkarıldığını belirterek 'Bizim böyle bir borcumuz yok. Bu borcu ödedik. Elimizde makbuzlarımız var. Ama bunu kabul etmiyorlar' diyerek serzenişte bulundu.

Sinan Coruk isimli bir vatandaş gazetemizi ziyaret ederek, yaşadığı bir mağduriyeti dile getirdi. Coruk, Kanun Hükmünde Kararname (KYK) ile kapatılan 15 vakıf yükseköğretim kurumundan biri olan Melikşah Üniversitesi'nden kendilerine oğulları mezun olduktan 2 yıl sonra 8 bin 75 TL gibi bir borç çıkarıldığını iddia etti.
Geçmiş dönemlerden herhangi bir borçlarının bulunmadığını, Defterdarlık Muhakemat Müdürlüğü'nden gelen ihbar ile şok olduklarını aktaran Sinan Coruk durumun düzeltilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.
Israrla geçmişe ait borçlarının bulunmadığını aktaran Sinan Coruk; 'Borcu olan bir öğrenciyi mezun ederler mi. Öyle ki ödediğimizi belgelerle gösterdiğimiz halde kabul etmiyorlar. Böyle bir şey olur mu. 8 bin 75 TL gibi borç çıkarıyorlar. Faiziyle birlikte bu rakam 13 bini buluyor. Ödeyecek durumda değilim. Yetkililerden yardım bekliyorum' şeklinde konuştu.




Kayseri Gündem


Bakmadan Geçme