Meydandaki ucube kaldırıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kültür yolu' projesinin bir parçası olarak 2 yıl önce Cumhuriyet Meydanı tören alanı içerisine yaptırılan 'Odaksal fotoğraf çekim noktası' gazetemizde yer alan haberimizin ardından kaldırıldı.

Şehrin göbeğinde kurulan ve bazılarının ne olduğunu bile bilmediği 'Odaksal fotoğraf çekim noktası'nın amacına uygun bir şekilde kullanılamadığını ve tahrip olmuş görüntüsüyle ne denli çirkin bir görüntü oluşturduğunu önceki gün gazetemiz sütunlarından 'Turistler Odaklanamıyor' başlıklı haberimiz ile gündeme getirmiştik.
Yaptığımız haberin ardından yetkililer harekete geçerek kimsenin ilgisini çekmeyen ve tercih edilmeyen o ucube yapıyı aynı gün bulunduğu yerden kaldırdılar.
Yerli ve yabancı turistler ile fotoğrafçıların daha orijinal ve kaliteli kareler alabilmesi için yapılan bu alanın ortasında bulunan siyah küp, kale, saat kulesi ve Atatürk heykelini içerisine alan fotoğraf çekim noktası olarak belirlenmişti. Ancak siyah küpten bakıldığında sadece Kalenin bir bölümü görülebiliyordu.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
Yorumlar 2
ayşe 29 Kasım 2018 11:46

gayet sanatsal bir objeydi çokta iyi düşünülmüştü. ben kayseri'ye geldiğimde çekmiştim oradan fotoğraf. gayette odaklanabilmiştir. nesi ucubeydi acaba...

Baris 04 Eylül 2016 01:15

boyle ucube seylere genis yer veren gazeteniz Iki gunde ust uste 2 sehit veren kayserimizin sehit haberlerine neden yer vermedi ?

Bakmadan Geçme