Mesut Uçakan'ın Kayseri temasları

TRT'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında dizisinin yapımcısı ve genel yönetmeni olan ünlü sinemacı Mesut Uçakan hafta sonu Kayseri'deydi. Çeşitli temaslarda bulunan Uçakan son dizisi hakkında 'idealist bir nesli yeni kuşaklara anlatmanın mutluluğu içindeyim.' yorumunu yaptı.

Talas Müftüsü Esat Yapıcı'nın davetlisi olarak gelen Uçakan ilk olarak Talas Müftülüğü din görevlilerine hitap etti. Cumartesi günü öğlen saatlerinde Talas Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bu söyleşiden sonra aynı akşam Birlik Vakfında konuşan Uçakan dün sabah da İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesinde Sinema Kulübüne mensup gençlerle buluştu. Malatya'daki bir konferanstan sonra Kayseri'ye gelen Uçakan İstanbul'a dönmek üzere öğle saatlerinde şehrimizden ayrıldı.

Moderatörlüğünü Talas Müftüsü Esat Yapıcı ve Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Yörük'ün yaptığı din görevlileriyle buluşmasında Türk Sinemasında çizilen imam karakterini irdeleyen Uçakan 'Vurun Kahpeye' filminden yola çıkarak dini ve din adamlarını kötü gösteren zihniyeti eleştirdi.

Halen yayınlanan 'Sevda Kuşun Kanadında' dizisi hakkında bilgi veren Uçakan söyleşinin sonunda din görevlilerinin sorularını cevaplandırdı.

Birlik Vakfı buluşması
Aynı akşam Birlik Vakfı Kayseri Şubesi'nde MTTB'li gençlere konuşan Uçakan, Milli Türk Talebe Birliği'nin geçmişi ve Sinema Kulübü hakkında bilgiler verdi. Uçakan üç saat süren sohbetinde 'Milli Türk Talebe Birliği'ndeki gençler hem fikir planında hem de hal noktasında çeşitli cemaatlerde ve dergahlarda yetişip piştiler. Müthiş bir donanımla sabırlı yürüyüşleri onları iktidara taşıdı.' dedi.
Gençlere nasihatlerde bulunan Uçakan, 'Sistem, kendisinin en büyük düşmanının her zaman İslam olduğunu bilmiştir ve İslam'ı toplumdan silmeye çalışmıştır. Resmi olarak hegemonya kurdukları ülkelerde medya üzerinden sürekli İslam'ı kötüleyerek bir savaş içerisine girmişlerdir. Gençlerin artık bu savaşın farkına varması lazım. Bu savaşın en büyüğü de sanatta oluyor ama siz siyasette zannediyorsunuz.' ifadelerini kullandı.

İlim Yayma'daki söyleşi
Mesut Uçakan son olarak İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi'ni ziyaret ederek Sinema Kulübüne mensup gençlerle bir araya geldi. Başbakanlık Başdanışmanı ve Kayseri Eski Milletvekili Ahmet Doğan'ın da katıldığı buluşmada son dizisi hakkında 'İdealist bir nesli yeni kuşaklara anlatmanın mutluluğu içindeyim.' yorumunu yapan Uçakan 'Diziden dolayı üniversitelerden ve gençlik kulüplerinden söyleşi teklifleri alıyorum. Ama dizi çekimlerinin yoğunluğundan maalesef çoğuna 'hayır' diyorum.' şeklinde konuştu. Uçakan, şu ana kadar ülkemizde 800'ün üzerinde dizi yayınlandığını ama çok azının inancımıza uygun olduğunu söyledi. Samimi bir havada geçen söyleşi Uçakan'ın gençlerin sorularını cevaplandırması, şube şeref defterini imzalaması ve hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle sona erdi.
(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme