Meslek Lisesi Öğrencileri Staj Eğitimi İçin Avrupa'ya Gidiyor

Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan, 'Değişik Alanlarda Eğitim Alan Meslek Lisesi Öğrencilerinin Avrupa'da Staj Uygulamaları ve Mesleki İngilizce Becerilerinin Artırılması' isimli Avrupa Birliği (AB) Leonardo da...

Kayseri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan, 'Değişik Alanlarda Eğitim Alan Meslek Lisesi Öğrencilerinin Avrupa'da Staj Uygulamaları ve Mesleki İngilizce Becerilerinin Artırılması' isimli Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci (LDV) projesi kapsamında 67 öğrenci Avrupa'da 5 farklı ülkede staj eğitimi alacak.

Öğrencilerin staj yapacağı işletmeler almakta oldukları eğitime uygun işletmeler olup, Otelcilik Turizm ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri İspanya'da turistik bir cazibe merkezi olan Tenerife adasında otel ve hastanelerde, Portekiz'e gidecek olan Kız Meslek Lisesi öğrencileri Portekiz'in Barcelos şehrinde faaliyet gösteren bir mensucat fabrikası, Otomotiv Teknolojileri alanı öğrencileri için Polonya'nın Bialystok şehrinde yetkili araba servisi , elektrik - elektronik alanı öğrencileri bir PLC ve otomasyon montaj fabrikası, metal teknolojileri alanı öğrencileri tarım aletleri metal işleme bölümü, bilişim teknolojileri alanı öğrencileri için Çek Cumhuriyeti Prag kentinde bilgisayar ve yabancı dil kurs merkezi ve mobilya teknolojileri alanı öğrencileri de Hollanda'da ahşap gemi yapan tersanede staj eğitimlerini yapacaklar.

Projenin uygulamalı staj eğitimi günlük staja başlamadan önce 2 saat mesleki yabancı dil eğitimi alacaklar daha sonra staj çalışması yapacaklardır. İspanya'ya gidecek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri alacakları mesleki İngilizce eğitimine ilaveten, dünyanın en çok konuşulan 3'üncü dili olan İspanyolca eğitimi de alacaklar. Yapılan proje ile öğrenciler İspanyolca öğrenme fırsatını elde edecekler.

Tüm öğrenci gruplarının katılımı ile toplantıda öğrencilere açıklama yapan proje sahibi koordinatör Durmuş Payas, yurtdışına giden öğrencilerin bu proje çalışmasının kendilerini geliştirme ve İngilizce öğrenme yönünden bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti. Payas ayrıca, 'Sizler oralarda sadece kendinizi değil ülkemizi temsil ettiğinizin bilincinde olarak hareket ediniz ve bizleri en güzel şekilde anlatınız. Bu projenin alan çeşitliliği ve finansmanı açısından Türkiye'de bir ilk olduğunu 8 ayrı alanda toplam 67 öğrenci ve bunları refakat edecek 16 öğretmen projeden yararlanacak. Aynı zamanda proje sayesinde daha önce herhangi bir projeye katılmamış okullarda bu imkandan yararlandırılmış olacak' şeklinde konuştu.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme