Meral Akşener de Kayseri'ye geliyor

MHP'de, 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan ve 6 aydır devam eden olağanüstü kurultay tartışmasında, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin verdiği 'onama' kararının ardından yeni bir döneme girildi. Bütün bu belirsizlikler içerisinde MHP genel başkan adaylarının yurt gezileri devam ediyor. Adaylığını ilk açıklayanlardan birisi olan Meral Akşener 4 Haziran'da Kayseri'ye gelerek partililerle toplantı yapacak. Adaylıklarını açıklayan Ümit Özdağ ve Koray Aydın daha önce Kayseri'ye gelerek partilerle buluşmuştu. Adaylar içerisinde Kayseri'ye gelmeyen tek isim Sinan Oğan kaldı.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay için 10 Temmuz'u işaret ederken çağrı heyeti ise 'Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kendilerine verdiği yetkiyi baz alarak' tüzük kurultayı için başka bir tarih belirlemeye hazırlanıyor. Heyet son kararı vermek üzere toplanacak. Heyetin başka bir tarih belirleme olasılığı, 'Genel merkez ile muhalifler arasında yeni bir hukuk savaşı mı başlayacak?' sorularını beraberinde getirdi.

Parti yönetiminin 'çağrı heyetince belirlenecek başka bir tarihi, kurultay tarihi için kabul etmeyeceği' ifade ediliyor. Bu durumda da parti içi muhalefetin atacağı adımların 'yeni hukuki tartışmalara neden olacağına' dikkat çekiliyor.

Akşener Kayseri'ye geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi eski Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Meral Akşener, 4 Haziran Cumartesi günü Kayseri'ye gelerek partililerle toplantı yapacak.

Meral Akşener, Cumartesi günü Boğazköprü girişinde karşılanacak. Eski Anadolu Fuarı'nın bulunduğu alandaki Kadir Has Spor Salonu'nda saat 20:00'da halka hitap edecek olan Akşener'in, delegeler ve heyetler ile de bir toplantı gerçekleştirmesi bekleniyor.

MHP Genel Başkan adaylıklarını açıklayan Ümit Özdağ ve Koray Aydın daha önce Kayseri'ye gelerek partilerle buluşmuş ve adaylık çalışması yapmıştı. Adaylar içerisinde Kayseri'ye gelmeyen tek isim Sinan Oğan kaldı. Oğan'ın kongreye kadar Kayseri'deki parti delegeleriyle bir araya gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Olağanüstü kurultayı muhalifler toplamak istiyor

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasına yönelik kararını onaması sonrası Genel Merkez'in olağanüstü kurultay için 10 Temmuz tarihini açıklamasının ardından gözler Çağrı Heyeti'ne çevrildi.

Genel Merkezin mahkeme süreci başlamadan önce tarih açıklasaydı olağanüstü kurultayı toplayabileceğini savunan muhalifler, yapılacak Çağrı Heyeti toplantısından çıkacak kurultay tarihini bekliyor.

(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme