Mera hayvancılığı ivme kazanıyor

Ülkemizde gittikçe azalan hayvan yetiştiriciliği Pınarbaşı İnliören Mahallesi'nde hayat buluyor. Buradaki yetiştiriciler mera hayvancılığına adeta ivme kazandırıyor.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri Pınarbaşı'nı İnliören Mahallesi'ni ziyaret ederek hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldi.

 Ziyarette İnliören Mahallesi çiftçilerinden İlhan Demirkan yetkililere hayvancılık yaptıkları alanları gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Hiçbir destek almadan amcası ve kardeşleri ile birlikte büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptıklarını aktaran İlhan Demirkıran 115'i merada yayılan damızlık inek, 80'i besi hayvanı, 70'i ise buzağı olmak üzere toplam 265 büyükbaş hayvanlarını bulunduğunu söyledi.

Hayvan yemi için ağırlıklı olarak yaklaşık 500 dönüm arazide arpa ve yulaf, 100 dekar alanda ise buğday ekerek hayvanlarının yem ihtiyaçlarını da kendileri karşılayan Demirkıran ailesi, her şeyi kendi emekleriyle tedarik edebildikleri için dışardan temin edilebilecek ürünlere ya da ekipmanlara ihtiyaç duymuyor.

Mera hayvancılığını zirveye taşımak istiyorlar

Hayvanların sağlık sorunlarıyla da veteriner hekimlerin yardımlarıyla kendileri ilgilenen yetiştiricilerimiz; çalışmalarını devlet desteği ile daha da büyüterek mera hayvancılığını zirveye taşımayı hedefliyorlar.

Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme