MEMUR-SEN Genel Başkanı Yalçın: GELECEĞİMİZ TEHLİKE ALTINDA

MEMUR Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir Sen Kayseri 2 No'lu Şubenin düzenlediği toplantıya katılmak üzere kentimize gelen Genel Başkan Ali Yalçın, son dönemlerde yaşanan şiddet olaylarına değinerek 'İlgili merciler acilen bir şey yapmalı. Çok ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Eğer şiddet eğitimciye yöneldiyse geleceğimiz tehlike altında' dedi.

Eğitim çalışanları Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube tarafından 'Teşkilat buluşması' adı altında düzenlenen toplantıda bir araya geldiler. ASUDE Restaurantta düzenlenen programa MEMURSEN Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, 2 No'lu Şube Başkanı İbrahim Altıparmak ile çok sayıda eğitimci katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı İbrahim Altıparmak yaparak, davaya hizmet noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan ise üye sayısının her geçen arttığını belirterek, üyelerden 15 Mayıs'a kadar en az 1 üye beklediklerini söyledi.

'Acilen bir şeyler yapılmalı'
MEMUR-SEN Gen Başkanı Ali Yalçın'ın gündeminde ise ülkemizde son dönemlerde eğitimcilere yapılan saldırılar vardı.
Bu saldırıların kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen Yalçın; 'Son üç haftada ülke genelinde 10 civarında eğitimciye şiddet vakası meydana geldi. Eğitimciye şiddetin yaygınlaşması toplumsal çürümenin göstergesidir. Anne, baba, öğretmen. Bu üç kişilik çok önemlidir. Eğer çocuk anneye, babaya, öğretmene şiddet uyguluyorsa burada bir çürüme vardır. Şiddet eğitimciye yönelmişse gelecek tehlikede demektir. Bazıları da kamuya mal olmuyor, yerinde hallediliyor. Çünkü bu konuyu çok fazla görünür kılmak da çok tehlikeli. Bir şey meşhur hale geldiği zaman bir zaman sonra meşrulaşır. O nedenle bu konu çok gündeme gelmeden bir an önce bununla ilgili caydırıcı yasal düzenlemenin ortaya konulmasına ihtiyaç var. Aksi takdirde, aklı esenin, aklı kesenin ya da aklı başında olmayanın öğretmene, okul idaresine şiddet uyguladığı bir zemin bu toplumdaki çürümenin yeridir. Şiddet eğitimciye yönelmeye başladıysa geleceğimiz tehlike altında demektir' şeklinde konuştu.

'Öğretmenleri küstürmeyin'
'Öğrencinin, velinin ve öğretmenin öğretmene not verdiği bir zemin üzerine kurgulanmış bir performans arayışı eğitimcilerin gözüyle baktığınız zaman, 'Ben bu işi bilmiyorum, hiç anlamıyorum' demektir.' diyen Yalçın şunları söyledi:
'Bakanlığı, bütün öğretmen odalarını ateş küpüne dönüştüren, bütün öğretmenlerin tepkiselliği konusunda herkesin uzlaştığı ve öğretmenlerin tamamının tepki gösterdiği bir konuda görmüyorum, duymuyorum, bilmiyorum diyerek; benim dediğim olur yaklaşımıyla adım atılırsa bu, eğitimi içinden çıkılmaz hale getirir, bu öğretmen kitlesini küstürür. Siz, öğretmen kitlesini küstürürseniz, başka küstürecek kimseye ihtiyacınız yok. Çünkü işin yükünü çeken zaten öğretmen. Bakanlığa sağduyu çağrısı yapıyoruz. İşi, içinden çıkılmaz hale getirmeyin. Yol yakın iken aklıselim davranın. Bu işi oturup tartışın, itiraz noktaları nelerdir, bunları görmeye çalışın. Öğretmen performans taslağını da, öğretmen strateji belgesini de paydaşlarla tartışın.'
15 Mayıs mutabakat dönemine hazırlık için bir araya geldiklerini kaydeden Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen olarak 1 Mayıs'ı Kocaeli'de karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Haber-Foto: Ramazan Karakuş




Bakmadan Geçme