Melikgazi Hizmetleri İle Her Yerde

Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2014 yılı Şubat ayı meclis toplantısını yaptı. Meclis gündeminde 10'u ek olmak üzere toplam 29 gündem maddesi görüşüldü.Melikgazi Belediye Meclisi Şubat...

Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2014 yılı Şubat ayı meclis toplantısını yaptı. Meclis gündeminde 10'u ek olmak üzere toplam 29 gündem maddesi görüşüldü.

Melikgazi Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı.14 madde oylanırken, 15 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi

Meclis gündem maddelerinin genelde imar olduğunu çünkü planlı ve sağlıklı bir şehirleşmenin temelinde imar planlarının uygulanmasının yer aldığını belirten Başkan Başkan Memduh Büyükkılıç 'Melikgazi Belediyesi olarak eğitime, sağlık hizmetine ve spor tesisleri ile tarihi mekn ve arkeolojik alanlara büyük önem veriyoruz. Bu manada Kızıltepe Tümülüsünün 1.derece arkeolojik sit alanı olarak planlanması ve planlara işlenmesi maddesini oy birliği ile kabul ettik. Halk sağlığı müdürlüğünün talepleri doğrultusunda hizmeti ayağa götürme anlayışımız gereği o bölgenin ihtiyacı olan Sağlık Tesisi olarak İldem Sosyal tesisimizin bir bölümünü bu kuruma tahsis edeceğiz ve sağlık alanındaki hizmetlerimize bir yenisini daha eklemiş olacağız.İldem bölgesinde oturan vatandaşlarımızın da buradan bir müjde vermek istiyorum.7'den 70'e herkese hitap edecek bir sosyal tesisimizin planlamasını yaptık.yakın zamanda temelini atacağız.Ayrıca Tınaztepe mahallesi nüfusu yoğun bir bölgemiz ve vatandaşlarımızın buraya okul talebi var. Tınaztepe bölgemizin okul ihtiyacını karşılamak içinde eğitimin ve eğitimcinin dostu bir belediye olarak okul yapımı için çalışmalara başlayacağız. Mimarsinan, Yeniköy ile Germir bölgelerine hizmet verecek olan üç adet trafo merkezi için yer tahsisi yaptık. Dolayısı ile 3 ayrı mahallede vatandaşlarımıza kesintisiz elektrik hizmeti verilebilmesi için belediye olarak destek verdik, katkı sağladık. Ayrıca Bilgi işlem ile Yazı işleri Müdürlüğünü tek bir müdürlük haline getirdik' dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunarak yaşanabilir ve modern bir Melikgazi için Meclis üyeleri ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Bakmadan Geçme