Melikgazi emlakta lider

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilçelere ait Konut Satış İstatistikleri ile ilgili verileri açıklamaya başladı. Buna göre Türkiye'de en çok emlak alım ve satımı yapılan 10. ilçe Melikgazi oldu. Melikgazi, emlak alım ve satımında ülke genelinde yüzölçümü ve nüfusu kendisinden büyük metropol ilçeleri geride bıraktı.

 Bir dönemlerin 'İstanbul'un taşı toprağı altın' sözü şimdilerde Türkiye'nin tümü için geçerli hale geldi. Türkiye genelinde en çok satışın yapıldığı kentlerde en çok tapu devrinin olduğu bölgeler ağırlıklı olarak marka ve kaliteli konutların inşa edildiği ilçeler oldu.

Merkez ilçelerde durum

Kayseri'de yüzölçümü ve nüfusu ile diğer ilçelerden önde olan Melikgazi İlçesi en çok konut alım satım hareketliliğinin olduğu il oldu. Türkiye genelinde emsal ve kendisinden büyük ilçeleri geride bırakan Melikgazi'de toplam 13 bin 371 konut el değiştirdi. Yeni yapılanma ve imar planını ile  'Yeni Kayseri Kocasinan'da kurulacak' sloganıyla başlayan Kocasinan Belediyesinde ise konut satışları 8 bin 464 olarak görüldü. Yerleşim alanı ve Kayseri'de cazibe merkezi olarak geçtiğimiz yıllarda yıldızı bir anda parlayan Talas ilçesinde konut alım ve satımı bu yılın ilk 8 ayında 6 bin 804 ile Kocasinan Belediyesi'nin gerisinde kaldı.

Merkez ilçelerin satışlarda ilk sırada yer almasında en önemli faktör markalı konut inşaatlarının bu bölgelerde yer alması, yeni yapılan ulaşım projeleri ve mega projelere olan yakınlıkları etkili oluyor.

Melikgazi ilk 10'da

Bir sanayi kenti hüviyetine bürünen Kayseri, gayrimenkul açısından Orta Anadolu Bölgesi'nin en değerli illerinden birisi haline geldi. İlde özellikle ticari arsaların fiyatlarında son birkaç yılda gözle görülür artışlar yaşandı. Kayseri, konutta doğuya doğru, sanayide ise batıya doğru gelişiyor. 
Kayseri'nin şu anda revaçta olan bölgeleri olarak Alpaslan Mahallesi, Kılıçaslan Mahallesi, Gültepe Mahallesi ve eski Kayseri'nin merkeze yakın mahalleleri gösteriliyor. Bu bölgelerdeki imarlı arsaların metrekaresi 1000 liradan başlayıp 2 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Yine aynı yerlerdeki konutlar ise 80-150 bin Euro arasında satılıyor. 


Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, önümüzdeki birkaç yılda Malatya yolu, Mimarsinan ve Sivas yolu ile Gesi bölgesinin en çok prim yapacak bölgeler olduğunu öngörüyor. Bu bölgelerdeki imarlı arsaların metrekare fiyatlarının 100 ila 200 lira arasında olduğunu kaydeden Atasoy, buralardaki dairelerin ise 30 ile 50 bin Euro arasında değişen fiyatlardan satıldığını belirtiyor.
TÜİK tarafından açıklanan bu veriler, Melikgazi Belediyesi'nin referans çalışma ve yatırımlarının belgelemesi açısından dikkat çekiyor.

Hizmetler emlak değerini artırıyor

Güçlü bütçesi, uyum içerisinde çalışan, insan odaklı hizmet, her yaş grubunu ve herkesin ihtiyacına cevap veren yatırım ve hizmetlerle Türkiye'de referans belediye olarak gösterilen Melikgazi bir cazibe merkezi olmaya başladı. Bu hizmetlerle birlikte elbette Melikgazi'de emlak değerleri artış gösterirken, yatırımcıların da iştahını kabartıyor. Son olarak TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) 2015 konut satışları değerlendirmesinde Melikgazi Türkiye'de en çok emlak alım ve satımı yapılan 10. ilçe oldu. Geleceği şimdiden yaşayan Melikgazi ilçesinde vatandaşlar ilçede taşınmaz mallara yaptığı yatırımların faydasını uzun vadede gördü. Melikgazi İlçesi'nde mülkü olmayanlar da şimdiden yatırımlarını bu ilçeden yana kullanmak için fırsat kolluyorlar.

 (Haber: Ahmet Bolat)

Yorumlar 1
RAMAZAN ARSLAN 19 Temmuz 2016 08:48

MELİKGAZİ 10 YILDIR TABİİ ZİVEDE OLUR . ALLAH RIZASI IÇİN KOCASİNAN İLE MELİKGAZİ BELEDİYELERİ ARASINDA YAPILAN İŞLERİ Bİ KIYASLAYALIM LÜTFEN ! ! !

Bakmadan Geçme