MEHMETÇİK AİLESİYLE BULUŞUYOR

Kocasinan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, "Mehmetçik Aileleriyle Buluşuyor" projesi kapsamında 26 aileyi ülkemizin çeşitli bölgelerinde vatani görevini yapan evlatları ile görüştürecek.

Kocasinan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği ve 40 aileyi evladıyla buluşturduğu 'Mehmetçik Aileleriyle Buluşuyor' projesini bu yıl da sürdürüyor. Proje sayesinde 26 aile evladıyla buluşarak hasret giderecek.



Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Öğretmen Evi'nde düzenlenen programda proje hakkında bilgiler verdi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Candan, 'Vakıf olarak diğer vakıflar gibi normal yardımlarımızı yapıyoruz. Ocak ayından itibaren bu zamana kadar 1 milyon 200 bin TL gibi maddi yardımımız oldu. Şimdi de 'Mehmetçik Ailesiyle Buluşuyor Projesi' de bir farkındalık oluşturup, uzun zamandır göremedikleri evlatlarını görebilsinler diye hazırlamış olduğumuz bir projemiz. Yaklaşık 60 kadar askerimiz vardı ancak güvenlik riski olan yerlere ailelerimizi gönderemiyoruz. Terhisi yakın olmayan ve durumları da uygun olanları gönderiyoruz. Mehmetçiklerimizle bir araya gelecekler' şeklinde konuştu.



Kaymakam Candan konuşmasının ardından ailelere çeşitli hediyeler takdim etti.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme