Mehmet Görmez'den Osman Ünlü'ye yanıt

TGRT ekranlarında camilerle ilgili maksadını aşan bir benzetmede bulunan Osman Ünlü'ye bir tepki de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den geldi.

TGRT ekranlarında yayınlanan İftara Doğru programında camilerle ilgili maksadı aşan bir benzetmede bulunan İlahiyatçı Osman Ünlü'ye bir tepki de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den geldi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Bilkent Otel'de düzenlenen geleneksel iftar programına konuşan Görmez, 'Çocukların camiye getirilmesinden rahatsız oluyorsanız Namazı evinizde kılın' dedi.

''RAHATSIZ OLUYORSANIZ EVİNİZDE KILIN''
'Rabbimiz çocuklar için 'Gözün nuru, kalbin süruru' ifadesini kullanıyor. Gözün nuru olmazsa göz görmez.' diyen Görmez, ''Çocuk İslam ümmetinin istikbalidir. Çocuk olmadığı zaman hepimiz kör oluruz, göremeyiz.
Eğer ümmetin istikbalini kuracak bir yavrumuzun zihninde cami, cemaat ve namaz ile ilgili yanlış bir iz bırakacak şekilde ona kötü davranacaksanız teravih namazınızı evinizde kılın. Bunu demeye devam edeceğim.'' şeklinde konuştu.

''ÇOCUK KONUSU EN ÖNEMLİ KONUMUZDUR''
''Allah bizi o nimetten hiçbir zaman mahrum bırakmasın.'' ifadelerini kullanan Görmez, ''Biz, sırtına çocuk bindi diye secdesini uzatan Peygamberin ümmetiyiz. Biz, hutbe irat ederken çocuk kendisine yürüyor diye minberden inen, çocuğu kucağına alıp hutbesine devam eden Allah Resulünün ümmetiyiz.

Biz, çocuk ağlaması duydu diye namazını kısa kesen Peygamberin ümmetiyiz. Çocuk konusu en önemli konumuzdur. Çocuk-kitap, çocuk-iman, çocuk-mabed ilişkisi çok önemlidir.'' dedi.

'KABUL ETMEK ZORUNDALAR'
Görmez, bunu cami cemaatinin bir kısmınını kabul etmeye yanaşmadığını söyleyerek, ''Kabul etmek zorundalar. Rabbimiz kabul etmiş. Bu yanlış düşünceleri bir an önce zihinlerimizden silmek durumundayız.' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
TGRT'de yayınlanan Huzura Doğru adlı programda Osman Ünlü çocukların camide oynamasını eleştirerek, ''Bu yapılanlar yarın camiyi afedersin kerhane haline getirmek' demişti.

Bakmadan Geçme