Mehmet Filiz istifa etti

Bir süredir ismi paralel devlet yapılanmasıyla anılarak adli mercilerce soruşturma kapsamına alınan ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz görevinden istifa etti.

Ticaret Odası'nda başta Mahmut Hiçyılmaz olmak üzere bazı meclis üyeleri tarafından kendisine bir süredir istifa etmesi yönünde baskılara maruz kalıyordu. Mart ayı meclis toplantısının gündeminde yine Mehmet Filiz'in istifası ile ilgili tartışmalar yaşandı. Meclisin ilerleyen dakikalarında ortam iyice gerilince basın mensupları solan dışına çıkarıldı. Toplantının sonunda Meclis Başkanı Mehmet Filiz sinirli bir şekilde salondan çıkarak basın mensuplarına istifa ettiğini duyurdu.

Filiz, basın açıklaması yaptı

Konuşmasına basın mensuplarından özür dileyerek başlayan Mehmet Filiz istifa kararıyla ilgili şunları söyledi:

'Bunu ticaret odamızın saygınlığı ve aile mahremiyeti için yaptım. Gelinen noktada benim istifa etmemin daha hayırlı olduğunu düşünüyorum. Ama yapılanlar hiç şık olmadı. Mahmut Hiçyılmaz'ın seçilmek için omuz omuza verdiğimiz arkadaşlarla yemekli toplantıda bir araya gelmesi ve onlara imza atırması hiç iyi olmadı. O imza atan arkadaşlardan bazıları bana telefon ederek  'Başkanım biz mecburen imzaladık. Kusura bakma. Özür dilerim' dediler. Yani böyle olmamalıydı. Ben bu milletin şerefli bir evladıyım. 200'den fazla çalışanım var. Birçok ülkeye ihracat yapıyorum. Ben buraya hizmet için geldim. Hakkımda bir soruşturma olabilir. Buna mahkemeler zaten karar verecek. Dediğim gibi buraya hizmet için geldim. Ama son 1 yıldır açıkçası keyif almıyordum. Oylamaya gerek kalmadan kendim istifa ettim'

Filiz, Hiçyılmaz'ı da istifaya davet etti

Mehmet Filiz kendisi için ortaya atılan suçlamalarda Mahmut Hiçyılmaz'ın da adının geçtiğini iddia ederek,  'Aynı konulardan Mahmut Hiçyılmaz için de suçlamalar var. Ben de kendisini istifaya davet ediyorum. Benim ki mahkemeye intikal etmiş, onun ki etmemiş. Fark bu. Dolayısıyla onunda istifa etmesi lazım.

KTO'yu ele geçirmeye çalıştılar

Mahmut Hiçyılmaz ise yaptığı açıklamasında 'Bizler karar mercisi değiliz. Hakkındaki suçlamalar doğru demedik hiçbir zaman. Biz sadece KTO'nın isminin böyle bir şeyle anılmasından dolayı duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik defalarca kez. Bununla birlikte Mehmet Filiz'in istifa etmesinin hem kendisi için hem de oda için hayırlı olacağını söylemiştik. Israrla buna yanaşmamıştı. Bu günde doğru bir davranış sergilemiş oldu' dedi.

Hiçyılmaz, Mehmet Filiz'in kendisine yapmış olduğu istifa çağrısına ise 'Ben istifa ediyorum. Yönetim Kurulu başkanı da istifa etsin demek ne kadar geçerli olur, insanlar tarafından ne kadar değerlendirilir bunu kamuoyuna bırakıyorum' yorumunda bulunarak şunları söyledi:

 

Ticaret odasını ele geçirmek istediler

'Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki. İnsanlar birbirlerini suçlamak için elinden geleni yapıyor. Paralel devlet yapılanmasıyla biz 17-25 Aralıktan önce muhatap olduk. KTO'yu tabir yerindeyse ele geçirmeye çalıştılar. Bunu da yapamayınca hırçınlaştılar. Biz bunlara direndik. Ama biz bunları dışarıda anlatmadık. Eğer anlatsaydık son iki yılda yapmış olduğumuz icraatları yapamazdık.'

 KTO'nun Kayseri'nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve Türkiye'deki Ticaret Odaları arasında da çok saygın bir yeri olduğunu dile getiren Hiçyılmaz, KTO'sını üyelerimize açtık. Şimdiye kadar 25 bin üyeyi odaya davet ettik. 1500 talepten 800 kadarını çözdük. Hızlı bir tempoyla KTO diğer odalara örnek olacak şekilde çalışıyor. Bundan sonraki süreçte bu tür tartışmalara mahal bırakmadan KTO üyelerine hizmet verme noktasında şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarına devam edecek' diye konuştu.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

 

 

 

Bakmadan Geçme