Medeniyetin Burçları kalkışmayı lanetledi

Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Fethullahçı Terör Örgütü'nün karşısında, Milli İrade'nin yanında olduklarını belirterek 'Bu aşağılık kalkışmayı nefretle lanetliyoruz' dedi.

 Yazılı açıklamada Dursun 'Medeniyetin Burçları Derneği olarak son 10 gün içerisinde yaşadığımız olağanüstü günler nedeniyle, bu ülkenin sivilleşmesi yolunda büyük emek harcamış, gayret göstermiş bir sivil toplum kuruluşu olarak bu açıklamayı yapma gereği duyduk; Bu darbe insanlığın bütün ahlaki ilkelerinden, dini prensiplerinden, medeniyet değerlerinden ve asgarî vicdani ve insani müştereklerden uzak vicdansız bir kalkışmadır. Bu aşağılık kalkışmayı nefretle lanetliyoruz.

Darbeleri ve bu menfur darbe girişimini milletimiz hiç hak etmiyor. Yaşanan darbelerin bu ülkeye verdiği zarar hepimizin malumudur. Bu hain ve kalleş darbe girişimi de en az o darbeler kadar yıkıcı ve zararlı olmuştur. Ancak ülkemiz ve milletimiz bu badirenin de üstesinden gelecek güce ve iradeye sahiptir. Milletin kaderini milletin kararı belirler' ifadelerini kullandı.

Konuşmasını teşekkürle sonlandıran Dursun, 'Darbenin başladığı ilk andan itibaren darbeye karşı duran ve direnen ve farklı şekillerde bu kalkışmaya tepki gösteren; şerefli ordu mensuplarımıza, polisimize, mülki erkanımıza, belediyelerimize, sivil toplum örgütlerimize, Milletvekillerimize, Diyanet mensuplarımıza, basınımızın güzide mensuplarına, Bu askeri vesayet ve darbeye karşı milleti ve sokakları işaret eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Soğukkanlılığını hiç kaybetmeden, süreci en olgun biçimde ve cesurca yürüten Başbakanımıza Siyaset üstü bir tavır geliştiren, ülkemizi bir ve tek-vücut haline getiren Siyasi parti liderlerimize; Ve hepsinin üstünde kendi inisiyatifi ile sokaklara dökülen, yolları tutan, tankları durduran Büyük Türkiye Milletine teşekkürü borç biliriz.' dedi.                           

Haber: Fatma Ural-Seda Fırın

Bakmadan Geçme