Meclis toplantısı ilkokul arkadaşlarını buluşturdu

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısını yaptı. Toplantı iki eski ilkokul arkadaşının meclis salonunda yıllar sonra karşılaşmasına sahne oldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelen Fuat Soyal kendisini tanıtınca, MHP Kocasinan ilçe meclis üyesi Hayri Solak, yıllardır görmediği arkadaşını tanıdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Başkan Mustafa Çelik yönetiminde toplandı. Toplantı başında Çelik meclis üyelerine 1 aylık çalışmaları anlatan görsel bir brifing verdi. Başkan Çelik, belediyenin genel sekreter yardımcılığını yaparken görevden alınan Kemalettin Tekinsoy'un yerine göreve atanan Fuat Soyal'ı meclis üyelerine tanıttı. Soyal'ın özgeçmişini meclis üyelerine anlattığı sırada üyeler arasında bulunan MHP Kocasinan meclis üyesi Hayri Solak, yıllardır görmediği çiçeği burnunda genel sekreter yardımcısı arkadaşını tanıdı. Toplantı sonrasında bir araya gelen iki eski arkadaş geçmişten bahsetti. Arkadaşını 30 yıldır görmediğini belirten Hayri Solak,' Fuat beyle Aydınlıkevler İlkokulu'nda beraber okuduk. Yıllar oldu görüşmedik. Meclis toplantısında görünce hemen tanıdım. Kendisinin bu göreve atanmasından çok memnun oldum. Görevini layıkıyla yapacağına inanıyorum' dedi.
Eğlenceli meclis
Öte yandan Meclis gündeminde yer alan ve ağırlıklı olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan gelen 81 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş'ın bayram tatili sonrası bıraktığı sakal meclis başkanı Mustafa Çelik ve diğer belediye başkanları arasında beğeni ile karşılandı. Toplantı öncesi ilçe belediye başkanları Ataş'ın yanına gelerek sakallarının hayırlı olmasını diledi. Ataş'ın sakallarını toplantı sırasında fark eden Başkan Çelik, gündem maddeleri oylaması sırasında 'Sakalınız hayırlı olsun. İnşallah kalıcı olur' şeklinde yorum yaptı. Meclis toplantısı gündem maddeleri oylamaları süresince Ak Parti ve MHP'li meclis üyeleri arasında şakalaşmalar ile eğlenceli bir şekilde son buldu.

Haber ve foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme