Mazlumder Yönetimi, İstanbul'daki STK'ları, ziyaret etti

Gazetemiz yazarı Ahmet Taş, MAZLUMDER Kayseri Yönetimi ile birlikte İstanbul'da bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, izlenimlerini yazdı.

Bugün otelde yaptığımız kahvaltıyı müteakip dün başladığımız ziyaretleri tamamlamak için yola koyulduk.

Bugünkü ilk ziyaret yerimiz Davet ve Kardeşlik Vakfı idi. Bizleri burada yönetim kurulu üyesi Hamza DEMİRKOL ve üyeler karşıladı. Daha sonra vakıf başkanı Recep SONGÜL' de geldi. Birlikte ikram edilen çayları içerken Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın İstanbul merkez ve Anadolu'da ki teşkilatları, çalışmaları ve gelecekle ilgili hedefleri hakkında bilgiler aldık. Bizde onlara Kayseri'de ki sivil toplum çalışmaları ve İstanbul'da ki sivil toplum kuruluşları ile Türkiye Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı arasındaki ilişkiler, MAZLUMDER'in Kayseri Şubesinin sivil toplum içindeki yeri, konumu ve algılanışı hakkında bilgiler vererek karşılıklı bilgilenmiş olduk.

Daha sonra başkan Recep SONGÜL ve Hamza Bey'le vakıf hizmet binasını gezdik, insani yardım çalışmaları hakkında bilgiler almanın ardından veda ederek ayrıldık.

İstanbul'da ki ikinci gün ziyaretimizde bir başka ziyaret yerimiz çıra yayınları oldu. Yayınevi sahibi Davut GÜLER, emektar bir hizmet adamı Anadolu Platformunun kurucularından olup çok sayıda şahsiyetin yetişmesinde emeği geçmiş bilge bir insan.

Davut GÜLER'le hasret gidererek ikram edilen çayları içerken çıra yayınlarının çalışmaları, bugüne kadar basılan kitaplar ve yayıncılık dünyası hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Davut GÜLER ağabey sağ olsun bizlere yayınevinin yayınladığı kitaplardan birer tane hediye etti. Bizde teşekkür edip işlerinde başarılar dileyerek vedalaşıp ayrıldık.

Bugün üçüncü ziyaret yerimiz Hikmet Vakfı oldu. Vakıf başkanı Yunus TÜZGEN, yöneticilerden Dursun TOPALOĞLU ve diğerleri bizleri karşıladılar. Tanışıp görüşmenin ardından ikram edilen çaylarımızı içerken Hikmet Vakfı'nın çalışmaları, MAZLUMDER ve sivil toplum ilişkileri, Kayseri'de ki sivil toplum birlikteliği konularında bilgi ve fikir alışverişinde bulunduk. Bu arada Cuma Namazı vakti yaklaşmıştı bizlerde ev sahipliği ve ikramlar için Hikmet Vakfı yöneticilerine teşekkür ederek vedalaşıp ayrıldık.

15 Mart 2015 Cuma günü dördüncü ziyaret yerimiz Akabe Vakfı idi. Cuma Namazı vakti olduğu için başka ortamlarda görüşme imkanı bulamadığımız bir çok şahsiyetle burada görüşme ve hasret giderme imkanımız oldu. Akabe Vakfında Cuma Namazını Prof. Dr. Abdülaziz BAYINDIR hoca kıldırdı. Hoca Cuma Hutbesinde Mekke toplumunda faizcilik geleneği, Osmanlı toplumunda faizcilik ve Turgut ÖZAL döneminde faizsiz ticaret için Avrupa'da ve Türkiye'de kendisinin de içinde bulunduğu çalışmalardan bahsederek faizden uzak ticaret ve alışverişin öneminden bahsetti. Namaz sonrası Prof. Dr. Nihat BENGİSU, Yardımeli Derneği başkan yardımcısı Hasan HAFIZOĞLU, Akabe Vakfı müdürü Bahri BULUT, Yardımeli genel koordinatörü Osman İLHAN, Hilal Tv genel müdürü Adnan İNANÇ, müdür yardımcısı Hakan SARUHAN ve diğer tanıdıklarla görüşüp hasret giderme imkanımız oldu.

Ziyaretin ikinci günü Cuma Namazını Akabe Vakfında kılmanın ardından diğer bir ziyaret yerimiz olan Hukukçular Birliğine geçtik. Hukukçular Birliği Derneğinde başkan Cavit TATLI, yardımcısı Mehmet SARI Beylerle güzel bir muhabbetimiz oldu. Görüşme sırasında avukatların oluşturduğu bir birlik olan Hukukçular Birliği'nin çalışmalar, İstanbul'da ki Gönüllü Kültür Teşekküllerinin çalışmaları, MAZLUMDER'in İstanbul'da ki sivil toplum kuruluşları arasındaki algılanış şekli, Türkiye siyasetinde bugün gelinen nokta konularında fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca Kayseri sivil toplum çalışmaları, Hukukçular Birliği'nin teşkilat yapısı ve gelecekle ilgili palanları konusunda bilgiler aldık.

Hukukçular Birliği'ne yaptığımız verimli ziyaretin ardından aynı site içinde başka blokta avukatlık yapan Kayseri İmam Hatip Lisesi mezunu olup, geçmişte MAZLUMDER İstanbul Şube başkanlığı yapan avukat Mustafa ERCAN'ı da ziyaret ettik.

Uzun süre görüşme imkanı bulamadığımız Mustafa ERCAN Bey'le hem hasret giderdik hemde MAZLUMDER İstanbul Şubesinin sivil toplum kuruluşları iççindeki algılanış biçimi ve ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunduk.

Avukat Mustafa ERCAN'a ziyaretimiz sırasında gösterdiği ilgi ve ikramlar için teşekkür edip vedalaştıktan sonra TGTV (Türkiye Gönüllü Kültür Teşekkülleri Vakfı) başkanı avukat Hamza AKBULUT'la görüşmek için vedalaşıp ayrıldık. Avukat Hamza AKBULUT'la Fatih'te ki Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi rektörlük binasındaki odasında görüşme imkanımız oldu. Hamza AKBULUT Bey Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mütevelli heyeti başkan vekilliğini de yürütüyor. O sebeple görüşmemiz TGTV'de değil, buradaki odasında gerçekleşti. Hamza AKBULUT'la görüşmemizde TGTV'nin teşkilat yapısı, vakfa üye olma şartları, İlim Yayma Kayseri Şubesi'nin çalışmaları, Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarının çalışmaları konularında bilgi alışverişinde bulunduk. Vakit epeyce geç olmuştu Hamza AKBULUT'a veda ederek ayrıldık.

İstanbul'da ki ikinci gün ziyaretimizin sonunda akşam namazını Fatih Camiinde eda etmenin ardından Anadolu Platformuna uğradık. Burada AKSA Dayanışma (AKDAV) Vakfı başkanı Ahmet ÇAMURLUOĞLU ve yönetim kurulu üyesi Sıddık KARADUMAN ile İstanbul'da ki sivil toplum kuruluşları ve MAZLUMDER şubesi arasındaki ilişkiler konusunda detaylı bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmenin ardından aynı binada hizmet veren Anadolu Platformunun Başkanı Turgay ALDEMİR, istişare kurulu başkanı Ramazan KAYAN ve sekreter Mehmet ALPCAN ile görüşüp bize hediye edilen kitapları almanın ardından vedalaşıp ayrıldık.

12-13 Mart 2015 günlerinde devam eden 15-16 kadar vakıf, dernek ve şahsiyeti kaplayan ziyaretin ardından 14 Mart Cumartesi günü de Hacı YAKIŞIKLI kardeşimle birlikte Yeryüzü Doktorlarını ziyaret ettik. Burada bizi karşılayan genel müdür Ali DOĞAN ve yönetim kurulu üyeleriyle Topkapı'da ki hizmet binalarında verimli bir görüşmemiz oldu. Görüşme sırasında Yeryüzü Doktorlarının kuruluşu, amacı, Afrika ve Asya'da ki çalışmaları ile şiddetli çatışmaların halen devam ettiği Suriye'de ki fedakar çalışmaları konusunda bilgiler aldık.

3 gün süren ve benimle birlikte Yardımeli ve Hilalder Kayseri Derneğinin temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Celil TEKCAN, MAZLUMDER Kayseri Şubesi başkan yardımcısı ve Yeni Akit gazetesi Kayseri temsilcisi Hacı YAKIŞIKLI'nın katıldığı ziyaretlerdeki katılım ve katkıları için yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca bize ev sahipliği yaparak ikramlarda bulunan kurumlara ve şahıslara şükranlarımı sunuyor ecriniz bol, hizmetiniz daim olsun diyorum.

    

Bakmadan Geçme