MAZLUM-DER'DEN 'SAYGILI' KONFERANS

Mazlum-Der Kayseri Şubesi geleneksel iftar programını Özel Safa Spor Kompleksi Salonu'nda yaptı. Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İbrahim Özcan'ın da aralarında olduğu çok sayıda davetlinin katıldığı iftarda iş ve fikir adamı Eflatun Saygılı bir sohbet gerçekleştirdi.

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı ve Mazlum-Der Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Taş'ın açılış ve 'hoş geldiniz' konuşmasından sonra kürsüye gelen Saygılı, uzun yıllar resmi görev yaptığı Kayseri'de yeniden bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mazlum-Der fabrika ayarlarına döndü
Mazlum-Der'in İzmir kurucularından olduğunu belirten Saygılı, dernekteki son gelişmeleri şöyle değerlendirdi;
'Mazlum-Der çok şükür ki etnik köken yalpalamalarından arınarak fabrika ayarlarına döndü.'




'Kur'an'ı iyi anlamalıyız'
İslam'ı iyi anlayabilmemiz ve hurafelerden kurtulabilmemiz için Kuran-ı Kerim'i ve Asr-ı Saadet'i iyi bilmemiz gerektiğini belirten Saygılı 'Kuranı mutlaka baştan sona okuyalım. Zira Rabbimiz bizimle Kuran aracılığıyla konuşuyor. Asr-ı Saadet dönemini de çok dikkatli inceleyip anlamaya çalışalım. Özellikle evlatlarımızı elektronik aletlerin esaretinden kurtarıp okumaya davet edelim.' dedi.
Saygılı konuşmasını şöyle sürdürdü;
'Günümüzde farklı gösterilmesinin aksine İslam bir barış dinidir. Peygamberimiz döneminde İslam orduları çok az gazveye katılmış ve az sayıda şehit vermiştir. Barışın olduğu yerde insanlar birbirini dinler. Peygamberimiz de örnek bir devlet adamıdır.'
Hz. Ömer döneminden örnekler veren ve bu adil uygulamaların birçok kişinin Müslüman olmasına vesile olduğunu belirten Saygılı 'Din ancak adaletle yaşanırsa dünyada etkili olur. Din adına yalancılar ortaya çıkarsa emperyalizm onlarla işbirliği yapar. ' dedi.
Hz. Aişe'nin 9 yaşında Peygamberimizle evlendiği yalanını da eleştiren Saygılı, 'kaynaklarda 'Hicretin 1. yılında evlendi. Peygamberimizin vefatında 27 yaşında dul kaldı' dendiğine göre evlendiğinde 17-18 yaşındaydı. Ama asıl üzücü olan batılı müsteşriklerin bu yalanlarına yerli prof.ların çanak tutmaları…' diye konuştu.



Hilal-Der'de de konuştu
Bu programın ardından aynı gece Hilal-Der binasında da bir konuşma yapan Saygılı ertesi gün de TV Kayseri'nin canlı yayın konuğu oldu. 'Kutup Yıldızı' programında Cafer Beydilli'nin sorularını cevaplayan Eflatun Saygılı, İslam ve Batı medeniyetlerini karşılaştırdı.
(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme