Mavi Marmara Mağdurları Avukatlarından Basın Açıklaması

Mavi Marmara Mağdurları Avukatları, bugün girdikleri Mavi Marmara davasında 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin İsrail'in yargılanamayacağından bahsedildiği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfında...

Mavi Marmara Mağdurları Avukatları, bugün girdikleri Mavi Marmara davasında 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin İsrail'in yargılanamayacağından bahsedildiği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfında (İHH) düzenlenen basın açıklamasında konuşan Mavi Marmara mağdurları avukatlarından Uğur Yıldırım, '30.05.2010 tarihinde İsrail'in Akdeniz'in uluslararası sularında teröristçe saldırısında şehit olan Furkan Doğan'ın ailesi tarafından tazminat davası açılmıştır. Davanın Kayseri 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki bugünkü duruşmasında hakim Mehmet Mutlu Bartan, usul hukukuna ilişkin işlemlerin tamamlanmamış olmasına rağmen evrensel hukuk kuralları, yerleşik Yargıtay kararlarına aykırı olarak İsrail'in yargılanamayacağından bahisle davanın reddine karar vermiştir. Bu karar bir hukuki garabettir. Mahkemenin tebligat ve tercüme işlemleri gibi usuli eksiklikleri dahi gidermeden alelacele bu kararı vermesi düşündürücüdür' diye konuştu.

Mavi Marmara soruşturmasında yargılamanın başlatıldığına değinen Yıldırım, 'Türkiye Cumhuriyeti hukuk sistemi, mağdur olan vatandaşlarının yurt içinde yada yurt dışında karşılaştığı tüm haksız fiillere karşı hem cezai hem de hukuki dava açma haklarını garanti altına almıştır. Herhangi bir ülkenin hele hele dünya zalimi İsrail'in yaptığı zulüm karşılıksız kalmamalıdır. Hiçbir mahkeme de dünya zalimi İsrail'in yargılanamayacağı ön kabulü ile davalara bakmamalıdır. Söz konusu karar temyize tabi olup, hukuka ve hakkaniyete aykırı olan kararın Yargıtay'dan bozularak döneceğine inancımız tamdır' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme