Mali Müşavirler'de Ertuğrul Gönenç dönemi

Ankara Yeminli Mali müşavirler Odası Kayseri İl temsilciliği 4. Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Kayseri SMMM Odası Konferans salonunda yapılan genel kurulda mevcut başkan Yeminli Mali Müşavir İmdat Şimşek iki dönem kuralı nedeniyle aday olmadı. Yapılan genel kurulda başkanlığa Ertuğrul Gönenç seçildi.

Genel kurula Ankara YMM Odası Başkanı Nurettin Çekici, Başkan Yrd. Sakıp Şeker, Muammer Aygün, Ali Alıç, Zeki Aytekin, Kayseri SMMM Odası başkanı Anfer Yılmaz ve Kayseri'de faaliyet gösteren Yeminli Mali Müşavirler katıldı. Divan Başkanlığını Ankara YMM Oda Bşk. Yrd. Sakıp Şeker, Katip üyeliklere Muammer Aygün ve Zeki Aytekin seçildi.

Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Kayseri İl Temsilcisi YMM İmdat Şimşek 4.Seçimli Genel kurulda yaptığı konuşmada ülke gündemini değerlendirdikten sonra meslek için yaşanan sorunları da anlattı. Şimşek, 'Dünyada ve Ülkemizde olağanüstü sıcak gelişmeleri beraber yaşadık ve bu gelişmeler hala devam ediyor.
Değerli meslektaşlarım, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı kanun, 19.08.2016 tarih 29806 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hep söylediğimiz gibi bizler, 3568 sayılı yasaya bağlı olarak çalışmalarımızda bağımsızlığın yanında mesleki özeni, ahlakı ve disiplinli çalışmayı ilke edinmiş meslek mensuplarıyız, Sık sık çıkarılan af kanunları muhasebe denetimine ve denetçiye olan güveni olumsuz yönde etkilemekte meslek mensupları arasında haksız rekabete neden olmaktadır. Bazı mükellefler bilinçli olarak vergi kaçırmış olabilir. Bazıları da vergi yükümlülüğünü mali zorluklar nedeni ile yerine getirmemiş olabilir. Bu kişilere temiz bir sayfa açmak; gelecekte uyumlu bir vergi mükellefi olmaları adına fırsat verildiği düşünülmektedir. Ancak sık sık af çıkarılması mükelleflerde beklenti oluşturmakta ve mükelleflerin ödeme yapmaktan kaçınmasına neden olmaktadır. Aflar suçun cezası ilkesini ortadan kaldırmaktadır. Kaçakçılığın meşrulaşmasına bağışıklığa neden olmaktadır. Vergilerini doğru ve zamanında ödeyen dürüst mükellefler üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır. Bu nedenle; Bizler mesleğimizi geleceğe en iyi şekilde taşımak için gereken alt yapıyı oluşturmalıyız. Ülke sorunları ile mesleki sorunların çözümünü ortak paydada buluşturup, oluşan çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için uğraş vermeliyiz. Mesleki haklarınızı almak, mesleği ileriye taşıyabilmemiz için de mutlaka mesleki birlikteliğimize ve dayanışmaya ihtiyaç vardır' dedi.
Konuşmalardan sonra genel kurula tek liste haline giren Ertuğrul Gönenç Ankara Yeminli Mali müşavirler Odası Kayseri İl Temsilciliği'nin yeni başkanı oldu.
Kurumsal Haber

Yorumlar 1
ERTUĞRUL GÖNENÇ 30 Kasım 2016 17:53

Sayın Kayseri Gündem, 28 Kasım 2016 Pazartesi Günü Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Kayseri İl Temsilciliği seçimli toplantısına katılarak bizleri onurlandıran oda başkanımız Nurettin Çekici ve yönetim kurulu üyelerimize, Kayseri'de bulunan tüm meslektaşlarımıza şahsıma gösterdikleri ilgi ve güve için gazeteniz aracılığı ile ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum... Ertuğrul Gönenç YMM/ Bağımsız Denetçi Ankara YMM Odası Kayseri İl Temsilcisi

Bakmadan Geçme