Mağduriyete izin verilmemeli

Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, düzenlediği basın toplantısında OHAL uygulamasında asılsız ihbar ve istihbaratlar sebebiyle FETÖ ile ilgisi olmayan bazı kişi ve sivil toplum kuruluşlarının mağdur olduğunu söyledi. Taş, 'Hukuku sağlamaya çalışırken eşit adalet ile mağduriyete izin verilmemelidir' dedi.

 Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Ahmet Taş, FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından iki hafta geçtiğini anımsatarak, o günden bu yana 15 bine yakın şüphelinin gözaltına alındığını, 50 bine yakın örgüt mensubunun da görevinden uzaklaştırıldığını hatırlattı.

 

'Asılsız ihbarlar olabiliyor' 
OHAL ile birlikte asılsız ihbar ve yanlış istihbaratlar neticesinde bazı sivil toplum kuruluşları ve kişilerin FETÖ ile bağlantısı olmamasına rağmen gözaltına alındığını dile getiren Ahmet Taş, 'Darbe kalkışmasının devamını önlemek, sorumlularını hukuk içinde adalete teslim etmek için ülke çapında 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Darbeci örgüte destek verdiği düşünülen çok sayıda okul ve dershanenin faaliyetleri de durduruldu. Bu gelişmeler yaşanırken FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisi olmayan bazı sivil toplum kuruluşları ve kamu personeli hakkında asılsız ihbar ve yanlış istihbarat sebebiyle kapatma, faaliyetten alıkoyma ve görevden alma gibi mağdur edici, itibarsızlaştırıcı, hukuksuz ve adaleti zedeleyici uygulamalarda ortaya çıktı' diye konuştu.

 

'Soruşturmalarda titizlik olmalı'

Milli iradeye karşı yapılan hukuksuz ve kanlı darbe girimini şiddetle kınadıklarını belirten Taş, 'Darbe sonrası yapılan tutuklama ve sorgulamalarda hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve mağduriyete fırsat vermemek için asılsız istihbarat bilgilerinin titizlikle gözden geçirilmesi için güvenlik güçlerini ve diğer sorumluları dikkatli ve sorumluluk içinde hizmet vermeye davet ediyoruz' şeklinde konuştu.

 

KUDER faaliyetlerine devam ediyor
Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ayrıca, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan operasyonlarda mühürlenen KUDER'in kapatılan dernekler listesinde yer aldığı gerekçesiyle sabah saatlerinde mühürlendiğini ve valiliğin izni ile öğleden sonra yeniden açılarak faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.

 

Kayseri Gündem

 

 

Bakmadan Geçme