Lezzetli Sucuk Yapmanın Püf Noktaları
Kayseri'de, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla baharatçılar hazırlıklarını tamamladı.Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte baharatçılarda bayram telaşı arttı. Kayseri'de pastırma ve sucuk yapımı yoğun olduğu için baharatçılar...
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte baharatçılarda bayram telaşı arttı. Kayseri'de pastırma ve sucuk yapımı yoğun olduğu için baharatçılar da hazırlıklarını buna göre tamamladı. 30 yıldır baharat işiyle uğraştıklarını söyleyen esnaf Ali Eldek, bayram yoğunluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, vatandaşların işini kolaylaştırmak için paketlerler hazırladıklarını söyledi. Eldek, 'Yaklaşık 30 yıldır bu işle meşgulüz. Kurban geliyor onun heyecanı içindeyiz. Kayseri'nin yöresel sucuk ve pastırma olayı başlıyor. Onun hazırlıkları içerisindeyiz. Bu yıl tarımsal ürünlerde hareketlilik var. 10 kiloluk etimize baharat olarak ne gider onu açıklayım. Etimiz orta yağlı olacak. Sucuğumuzu da orta acılı yapacak olursak 500 gram tatlı Nazilli biberi, 200 gram acı Maraş biberi, 100 gram kimyon, 100 gram karışık baharat, 200 gram tuz, 1 kilo sarımsak, 20 metre bağırsak olacak. Bunun da fiyatı 25 ile 30 TL arasında değişiyor. Kuruturken de serin yerde kurutmaya özen gösterirsek daha iyi olur' ifadelerini kullandı. Baharat fiyatlarında geçen yıla göre pek fazla artış olmadığını ifade eden Eldek, 'Baharatlarımızın fiyatı geçen seneye oranlar hemen hemen aynı. Aşırı bir pahalanma yok. Müşterilerimiz rahatlıkla alışverişlerini yapabilirler. Kurban Bayramı geldiğinden dolayı yavaş yavaş hareketlilik meydana geldi. Müşterilerimize en güzel şekilde memnun edebilmemiz için hazır paketlerimiz var. Paketlerimizin 5 ve 10 kiloluk orta acılı şekilde hazırlanmış halleri var' ifadelerini kullandı.
Esnaf Ali Eldek, 5 kiloluk hazır paketlerin fiyatının 8 ile 10 TL, 10 kiloluk paketlerin fiyatının da 16 ile 20 TL arasında olduğunu söyledi.