Kurultay kıymete bindi

TERTİP KOMİTESİ MEMNUN: 2008'den beri sönük bir şekilde devam eden Erciyes Kurultayı, MHP'deki son gelişmelerle beraber yeniden kıymete bindi. Muhalif lider adaylarının 'birlikte katılacağız' açıklaması Tertip Komitesini sevindirirken, ülkücü sanatçılar Ozan Arif ve İsmail Türüt de gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

  

1989'DA BAŞLAMIŞTI: 'Erciyes Zafer Kurultayı' ilk defa 1989 yılında başlatıldı. 2008 yılı sonuna kadar MHP İl Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen kurultaydan bu tarihten sonra parti elini çekti ve yapılmayacağını açıkladı.  İsim değiştirerek 'Erciyes Türk Kurultayı' adıyla 2008'den bu yana devam eden ve bazı tartışmalara neden olan etkinlik bu yıl yine çok konuşulacağa benziyor.

 

MUHALİFLER DAĞA MI ÇIKIYOR?: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin karşısında olan muhaliflerin 6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kurultaya katılacaklarını beyan etmeleri parti içerisindeki krizin daha da büyümesine yol açacağa benziyor. Bu durum 'muhalifler dağa çıkıyor' esprilerinin de yapılmasına neden oluyor.

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Muhalif Genel başkan adayları Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ yeni yol haritalarını belirlerken, 6-7 ağustos tarihlerinde Erciyes Tekir Yaylası'nda gerçekleştirilecek olan Erciyes Zafer Kurultayı'na katılma kararı aldılar.

Bahçeli: Yayla hepimizin yaylası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli merhum Alparslan Türkeş'in başlattığı, kendisinin ise bir süre devam ettirdikten sonra uygulanmasına son verdiği 'Tekir Yaylası Kurultayı'nda toplanma çağrısına 'Yayla hepimizin yaylası. İsteyen çıksın' dedi.

Erciyes Zafer kurultayı tarih oldu

Kayseri'de 1989 yılında dönemin MHP İl Başkanı Dr. Seyfi Şahin ve Merhum Genel Başkan Alparslan Türkeş döneminde başlatılan kurultay 18 yıl aralıksız gerçekleştirildi. Türkeş'in vefatından sonra Genel Başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli döneminde de bir süre devam kurultay, Kayseri İl Başkanı olan Ömer Faruk Murat zamanında Bahçeli'nin talimatı ile 2008 yılında iptal edilmişti.

İptal edilme kararına gerekçe olarak Merhum Türkeş'in vasiyeti gösterilirken, dönemin MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz şunları söylemişti:

'Merhum liderimiz Alparslan Türkeş her Türk devleti için bir kurultay yapılmasını istemişti.  Bunu gerçekleştirdik. Son kurultayı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için düzenledik. Böylece Başbuğ'un vasiyeti yerine getirilmiş oldu. Artık bitti.'



'Erciyes Türk Kurultayı' olarak devam etti

2008 yılından sonra 'Erciyes Türk Kurultayı' ismini alarak parti yönetiminin dışında organizasyon devam ederken önceki yıllardaki gibi yoğun katılım sağlanamıyor.

İsmail Türüt ve Ozan Arif de katılacak

Kurultaya önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sanatçı olarak Ozan Arif ve İsmail Türüt katılacak. Bazı kesimlerden tepki alan Türüt ve Arif, kurultaydan duydukları memnuniyeti sosyal medya hesaplarından dile getirdiler.

Ozan Arif, facebook hesabında 'Yıllarca harekete geçmeseler bile, ben, benim ülküdaşlarım tarafından duygularımın paylaşıldığını biliyordum zaten! Artık sadece aynı duyguları paylaşmıyor. Aynı dili konuşuyor, aynı davranışları gösteriyor, aynı adımları atıyor, aynı hedefe doğru yürüyoruz. En önemlisi, o yaylada uzaktan-yakından bin bir zorluklarla gelip, envai çeşit baskılara rağmen bizi hiç yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü; beni mutlu ettiniz. Ülkücüleri mutlu ettiniz. Erciyes'i, Tekir'i mutlu ettiniz. Başbuğ'u mutlu ettiniz Başbuğ'u… Söyleyeceğim çok şey var söyleyemiyorum. Çok duygulandım çok. Bırakın da bazı duygularımı kendime saklıyayım!' ifadelerine yer verdi.

İsmail Türüt ise şu mesajı yayınladı:

'7 Ağustos 2016 Pazar Günü Erciyes Türk Kurultayı İçin Ozan Arif ile birlikte Kayseri Erciyes'teyiz. Davamın Neferiyim, Vazgeçmem Kolay Kolay. Bu Sene Erciyes'te, Olay Olacak Olay.'


Kayseri Gündem 

Bakmadan Geçme