Kurtarma değil ihbar için gittim

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Adliye ziyaretinin 'FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan işadamlarınI koruma ve kurtarma' şeklinde yorumlanmasına karşılık kendini savundu. Elitaş, 'Böyle bir şey yok. Aklımı kaybetmedim. Bunlar çirkin bir iftiradan başka bir şey değil. Çünkü oraya kripto FETÖ mensuplarını ihbar etmek için gittim.' dedi.

Son günlerde Kayseri Adliyesi'ne yaptığı ziyaretle gündeme gelen ve bir takım eleştirilere maruz kalan AK Parti Grup Başkanvekili, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, söylentilerin gerçekle bağdaşmadığını belirterek, 'Neden, FETÖ'nün kriptoları ile, önde gelenleri ile ilgili savcılığa bilgi verdiğim konusu hiç kimsenin aklına gelmiyor?' diye serzenişte bulundu.
TV Kayseri'de gazeteciler Yusuf Yerli ve Mehmet Sena Kösedağ'ın hazırlayıp sunduğu 'Basın Kulübü' programına telefon bağlantısı ile katılan Elitaş, sert sözler sarf etti.
Savcı ziyaretinin kötü amaçlı kişilerce başka taraflara çekilmeye çalışıldığını belirten Elitaş, 'Cumhuriyet savcılığını ziyaret ettiğim doğrudur. 'Elitaş birilerine torpil yaptırdı, onları tahliye ettirdi.' Yani bunu söylemek iyi niyetli bir şey değil. Benim oraya savcılığa gidip, şu kişiler bunlarda olabilir, bunları da inceleyebilir misiniz? deme ihtimalini gündeme getirmeyerek, sanki ben o gün şu isimleri serbest bırakın diye baskı yapmışım demek, şahsıma yapılan bir haksızlık.' şeklinde konuştu.
FETÖ destekçilerinden bilgim var
'Uzak akrabalarımdan Fetö'den yargılananlar var.' diyen Elitaş, 'Bu örgüt her tarafa girmiş. Darbe mağduruyum ben, darbe yapılsaydı hedefte olan biriyim. Kim olursa olsun bu girişimde bulunanlara karşı durmak, oğlumda olsa benim görevlerimden biridir. Şu an darbe sendromu yaşıyoruz. Kayseri ticaret şehri, Kayseri'deki ekonomik hayatı kaybetmemek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Haksız suçlamalar yapılmamalı. Başbakanın dediği gibi 'Kurumlarla değil, FETÖ'ye destek veren kişilerle uğraşıyoruz' bizler. Hiç kimseye hele hele FETÖ terör örgütünden gözaltına alınmış kişililere torpil yapacak, onlarla ilgili, bunları bırakın diyecek kadar aklımı kaybetmedim. Kimler FETÖ destekçisi konusunda Kayseri'de benim de bilgim var. Ben sadece bana darbe yapma hazırlığında olan ve bildiğim kişileri savcılığa bildirdim. Kim diye sorarsanız, bunları açıklamak bana ters düşer.' dedi.
Kayseri Gündem




Bakmadan Geçme