Kumpas kurbanı Özdemir KOM'un başına geçti

Eski Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Genel Müdürlükte daire başkanı oldu

 Kayseri Emniyet Müdürü iken Ankara Emniyet Müdürlüğüne atanan ardından paralel yapı tarafından hakkında kumpas kurularak hapse atılan Orhan Özdemir, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) Başkanlığı görevine atandı.
Kayseri'de görev yaptığı yaklaşık 6 yılda başarılı çalışmalara imza atan, sevilen ve saygı duyulan bir isim olan eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, paralel yapı tarafından kurulan bir kumpas sonucu, hapse atıldı. Makam odasına konulan böcek ile her hareketi izlenen Özdemir, bir terfi görev kabul edilen Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Paralel yapının operasyon başlatması sonucu Başkent'te görevde olduğu sırada gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Özdemir için zorlu günler başladı.  Yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve daha sonra da tahliye edilen Özdemir, hakkında paralel yapı tarafından kumpas kurulduğu anlaşılmıştı. Cezaevinden çıktıktan sonra bir süre dinlenen Orhan Özdemir, Hacı Yusuf Karababa'nın görevden alınmasından sonra  Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire (KOM) Başkanlığına atandı. Özdemir'in burada başarılı çalışmalara imza atması beklinyor.
ÖZDEMİR DAVASI
Kayseri'de, 21 Aralık 2003 tarihinden 31 Haziran 2009 tarihine kadar görev yapan Orhan Özdemir, atandığı başkent'te ise 1 Temmuz 2009 ile 19 Temmuz 2010 tarihleri arasında görevde kaldı, Ancak ardından 20 Temmuz 2010'da Kayseri'deki görevi sırasında 'ihaleye fesat karıştırmak ve suç örgütü kurmak' iddiasıyla gözaltına alındı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Orhan Özdemir, Sincan Cezaevi'ne konuldu. 'Cebir ve tehdit yöntemlerini kullanmak suretiyle haksız ekonomik çıkar elde etmek için kurulan suç örgütünü yönetme ve bu örgütün faaliyeti çerçevesinde ihalelere fesat karıştırma ve suç delillerini gizlediği' iddiasıyla hakkında 292 yıl 6 ay hapis Ezası isteniyordu.

Bakmadan Geçme