Külünk'e 'Kayseri' Desteği

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün, aralarında Kayseri'nin de olduğu bazı illerdeki siyasetçilerin FETÖ soruşturmalarına karıştıklarını iddia ettiği ve dün manşetten yayınladığımız açıklamasına destek peş peşe geldi. Yeni Şafak Gazetesi yazarı Tamer Korkmaz, Kayseri'deki siyasi ellerin FETÖ'cüleri kurtarmaya çalıştığını söylerken, twitter fenomeni 'Başkentçi' de aralarında Kayseri'nin de olduğu bazı illerde FETÖ şüphelilerini kurtarmak için savcılara baskı yapan siyasileri eleştirdi.

Kayseri'de FETÖ'cüleri kurtarmaya çalışan siyasiler
Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, Kanal A'da yayınlanan 'Sivil Düşünce' programında 'Kayseri'de siyasi ellerin FETÖ'cüleri kurtarmaya çalıştığını' belirterek 'Cumhurbaşkanı bu mücadelesinde yalnız bırakılmıştır. AK Parti paralelle yeterince mücadele etmiyor. Verilen demeçler kimseyi yanıltmasın. Boydakları kurtarmaya çalışanlar arasında çok ciddi, çok tanınmış isimler var. AK Parti'den bahsediyorum. FETÖ'yle mücadeleyi kim engellemek istiyorsa, parti siyasi olarak onlarla yolunu ayırmak zorundadır.' ifadelerini kullandı.
Boydakları kurtarmaya çalışan partililer
Boydaklar hakkında da konuşan Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
'AK Parti içerisinde Boydakları kurtarmaya çalışanlar arasında çok ciddi, çok tanınmış isimler var. Boydaklar bir tahliye oluyorlar, giriyorlar, çıkıyorlar. Bazıları kurtarılıyorlar. İsimler belli. Boydaklar olayı işin magma tabakasıdır. Siyasi bir el ve eller bunları kurtarmaya çalışıyor. Bazı numaradan demeçler vererek, sanki FETÖ ile mücadele ediyormuş gibi yapan bazı isimler Boydakları kurtarmaya çalışıyor. Gazetelere de haber oldu. Bu kadar söylüyorum, anlayan anladı.
Verilen demeçler kimseyi yanıltmasın. Cumhurbaşkanı bu mücadelesinde yalnız bırakılmıştır. AK Parti paralelle yeterince mücadele etmek zorundadır ama şu ana kadar etmiyor. Türkiye 15 Temmuz'u yaşadı, bu hadisenin nüksetmemesi için bu mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi lazım. Boydaklarla ilgili çok ciddi belgeler var, bu operasyonu ciddi şekilde yürüten Kayseri Emniyeti var. Bunlar ortadayken bunları kurtarmaya çalışırsanız bu doğru olmaz. FETÖ ile mücadeleyi kim engellemek istiyorsa, parti siyasi olarak onlarla yolunu ayırmak zorundadır. Hangi parti olursa olsun…'
Başkentçi'den Kayseri yorumu
AK Parti'ye yakınlığı ile tanınan twitter fenomeni 'Başkentçi' de 'Kayseri'de FETÖ operasyonlarına siyasiler müdahale ediyormuş. Bazı vekiller işi gücü bırakmış FETÖ'cüleri kurtarmaya çalışıyor.' şeklinde paylaşımda bulundu.
'Başkentçi', Metin Külünk'ün eleştirdiği illeri de aynen sıralayarak şu iddiada bulundu: ' Bazı vekiller işi gücü bırakmış FETÖ'cüleri kurtarmaya çalışıyor. Fethullahçı örgüte yönelik soruşturmalara milletvekilleri tarafından müdahale ediliyor. Çekin ellerinizi bunların üstünden... İllerde FETÖ şüphelilerini kurtarmak için adliyelerde savcılara baskı yapan siyasiler var. Ordu, Kayseri, Tokat, Şanlıurfa, Hatay, Antalya, Malatya, Van ve Edirne'de FETÖ operasyonlarına siyasiler müdahale ediyormuş.'
(Kayseri Gündem)




Bakmadan Geçme