Kültür ve turizme 50 milyon ayrıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, hükümet olarak kültür ve turizm için 50 milyonluk bir bütçe ayırdıklarını dile getirerek, etkinliklere katılmak isteyen gençlere Genç-Des kapsamında teşvik vereceklerini söyledi.

 Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, ile bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve FIS Snowboard Dünya Kupası Erciyes Finaline katılmak üzere Kayseri'ye geldi.

Şehirleri ayağa kaldıran insan kaynağıdır

Bakan Mahir Ünal, AK Parti İl Teşkilatında yaptığı açıklamasında gençlere seslenerek şunları söyledi:  

'Kültür ve sanat alanında eğer bir gelişim göstermezseniz sizin büyümeniz mümkün değil. Ticaret önemlidir. Turizm de önemlidir. Şehirlerin alt yapısı, ulaşımı, eğitimi, sağlığı her şeyi önemlidir. Ama bunların hepsi beden hükmüyledir. Bu bedenin ruhu kültür ve sanattır. Eğer bir şehrin kültür ve sanatı yoksa maalesef o şehir ceset yüklüdür. O yüzden kültürü ve sanatı geliştirmek, gençlerin ilgisiyle olur. Bunu düşünerek biz bu yıl hükümet olarak 50 milyon TL bütçe ayırdık. Sizlere Genç-Des kapsamında kültür, sanat etkinliklerinize destek sağlamak için teşvik vereceğiz. Lütfen bulunduğunuz ilde, ilçede, mahallede, köyde kültür ve sanatı ayağı kaldıracak çalışmalara katılın.'

Kayseri umudumuzu yeşertiyor

Kayseri'nin Orta Anadolu coğrafyasında ekonominin ve ticaretin büyümesinde umut şehri olduğunu dile getirerek; 'Bizim savaşımız öfkeyle, nefretle, kinle, düşmanlıkla ve cehaletle. Biz yaşatmak için gelmiş rahmet peygamberinin ümmetiyiz. O yüzden biz insana ve insanlığın onuruna ve erdemine düşman olan herkesle savaşırız.  Kayseri nadide bir il. Kayseri bir ulus şehridir. Neden derseniz, Anadolu'dan gelişime, ekonomiye, ticarete ve büyümeye dair umut kesilmişken Kayseri Anadolu'nun bağrında bu milletin ticaretinin, ekonomisinin gelişmesinin umudu olduğu ve diğer şehirlere de örnek teşkil ettiği için Ulus şehridir. Kayseri ticari ahlakıyla da örnek bir şehir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki bir şehri ayağa kaldıran o şehrin kültürü, tarihi, sanatı ve en önemlisi insan kaynağıdır. Şehirlerin öncü insan kaynakları olmalıdır. Bu anlamda da çok zengindir Kayseri. Dediğim gibi umudumuzu yeşerten şehirdir' şeklinde konuştu.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

 

 

 

Bakmadan Geçme