KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ, YENİ DÖNEME BAŞLIYOR

Türkiye Küçük Millet Meclisi(TKMM) Kayseri teşkilatı yeni dönem çalışma startını öğretmen evinde düzenlenen basın toplantısı ile duyurdu.

Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Küçük millet meclisi Kayseri İl Başkanı Av. Ferhat Çakır, Mazlum-der İl Başkanı Ahmet Taş, AKP İl Başkanı H. Cahit Özden, TKMM üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Mazlum-der İl başkanı Ahmet Taş TKMM'nin 6 yıldır faaliyet gösterdiğini ve Kayseri'nin en başarılı illerden biri olduğunu belirtti. Taş sözlerine şöyle devam etti: ' TKMM'nin kuruluş amacı halkın düşüncelerini ve isteklerini meclise duyurmaktır. Bir bakıma halk ile meclis arasında köprü oluşturmaktır. Toplumun farklı kesimlerinden öne çıkmış birçok insanı getirip konuşmalar yaptırdık. Fikirlerini dinledik ve düşüncelerimiz paylaştık. Konuşmalar sonrasında katılımcıların fikirlerini aldık ve rapor olarak hazırlayıp TBMM'ne gönderdik'.

KMM Kayseri il temsilcisi Ferhat Çakır konuşmasında batı kültürünün İslam'ı aşağılamak için Işid ile İslam'ın bir tutulduğunu belirterek 'Demokrasi kültürü, uzlaşı kültürü, bir arada yaşama kültürü, sorunlarımızı ve değerlerimizi tartışma kültürü, yüzyıllar öncesinden getirdiğimiz geleneğimizde mevcut. Bize çatışarak, savaşarak mezhep kavgalarıyla bir araya gelmeden insanların konuşamayacağı bir kültür dayatılırken,  iz bu kavgadan ülkenin bütün toplum kesimini kucaklayan bir girişimin içinde bulunmaktan şeref duyuyorum' dedi.

Kozmopolit, dünyaya açılmış bir şehir ve ülke ile karşı karşıya olduklarını kaydeden Çakır: ' Necip Fazıl'ı, Nazım Hikmet'i veya Ziya Gökalp'i, Nihal Atsız'ı aynı anda kucaklaya bilen, dövüşmeden, birbirine silah doğrultmadan, kavga sözleri söylemeden tartışıla bilen bir kültürü bir arada yaşamak istiyoruz. Bir zamanlar ülkemizde alevi sorunu yaşandı. Bizim meclisimize bir alevi dedesi geldi ve sorunlarını söyledi. Vanlı öğrenciler ve Doğudan Akil insanlar geldi Kürt sorunu tartışıldı. Bu yılda çalışmalarımız 11 Ekim tarihinde yapacağımız ilk toplantımızla başlayacaktır' ifadelerini kullandı.

 Meclisin adının küçük olmasına karşın Kayseri'de ki bütün gönüllü kuruluşları kapsadığı için büyük bir meclis olduğunu söyleyen AKP Kayseri İl Başkanı H. Cahit Özden: ' Çok önemli bir meclis, bu meclisi partimizde çok önemsiyor. Burada konuşulan konuları rapor olarak partimize gönderiyoruz ve orada da değerlendirilme yapılıyor. Bu sayede ortak bir görüş oluşuyor. Meclisin hayırlara vesile olmasını diliyorum 'dedi.

HABER-FOTO: VELİ GÖGEBAKAN

 

Bakmadan Geçme