'KTO'YA YENİ BİNA TEKLİFİNE KARŞI ÇIKTI'

Kayseri Ticaret Odasının Ocak ayı olağan meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantı gündeminin 4. Maddesinde Kayseri Ticaret Odası binasının Gültepe mahallesindeki Eras Holdingin boşalttığı binaya kiracı olarak taşınma konusu görüşüldü.

Kayseri Ticaret Odasının Ocak ayı olağan meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. Toplantı gündeminin 4. Maddesinde Kayseri Ticaret Odası binasının Gültepe mahallesindeki Eras Holdingin boşalttığı binaya kiracı olarak taşınma konusu görüşüldü. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO'ya ait mevcut binanın bir bankaya kiralanması karşılığında kendilerinin de ERAS Holdingin boşalttığı binaya yıllık 365 bin TL karşılığında kiracı olarak taşınabileceklerini belirtti. Ve sinevizyon gösterisi eşliğinde üyelerine bir maliyet sunumu gerçekleştirdi. Gelen tepkilerin ardından KTO Başkanı ilgili maddeyi geri çekmek istedi. Tam bu esnada diğer karşıt görüşler ortaya konulmadan maddenin gündemden çekilip çekilemeyeceği konusu tartışma yarattı. Bu esnada kürsüye çıkan meclis üyesi Hacı Çevikel  'Madde gündeme geldi meclis üyelerine sunuldu. Madde görüşülmeye başlandıktan sonra yarısında Başkan 'Ben bu maddeyi geri çektim' diyemez, çekemez de! Madde gündeme geldiyse meclis üyelerinin görüşü alınır. Eğer ilgili madde çekilmek isteniyorsa oylamaya sunulur. Yok maddeyi sunuyorsa, maddeyi sunmak zorundadır. Bu kuralı ben koymuyorum kural budur. Ben kendi yerimize geçmemizin daha uygun olacağını düşünüyor ilgili maddeye red oyu kullanacağımı belirtiyorum.' Diyerek açık görüşünü ortaya koydu.

KTO Ocak ayı toplantısının sonunda Meclis üyesi Hacı Çevikel, KTO Meclis Başkanlığına üç ayrı soru önergesi verdi. Çevikel birinci soru önergesinde KTO' da çalışırken işinden çıkarılan Ali Koraltan'ın kazandığı işe iade davasını, ikinci soru önergesinde Arif Sarıköse isimli meclis üyesinin nasıl imza yetkisine sahip olduğunu, üçüncü soru önergesinde ise Ahmet Mercan isimli meclis üyesi hakkında inceleme yapılıp yapılmadığını sordu.

ÇEVİKEL'DEN AHMET MERCAN 'USULSÜZ ÜYE ' AÇIKLAMASI

KTO Toplantılarına görüşleriyle ve cesaretli açıklamalarıyla damgasını vuran meclis üyesi Hacı Çevikel yine Kamuoyunun merak ettiği konuları gündeme getirerek üyelerin takdirini topladı. KTO Meclis üyesi Hacı Çevikel, Oda yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Mercan'ın işyerinin oda seçimleri öncesinde Ankara'da kayıtlı olduğunu ve seçimden sonra şirketini Kayseri'ye taşıdığını belirterek, 'Bu işte usulsüz durum var. Sayın Mercan'ın bu nedenle yönetim kurulu ve meclis üyeliğinden düşürülmesi gerekmektedir.' Dedi. Çevikel konuyla ilgili başkanlık divanına belgeli önerge verdi. 

Yorumlar 27
Kayseri 02 Şubat 2014 00:09

Hacı çevikel bey gibi mecliste 5 kişi olsun nasıl üyeye hizmet ozaman görürüz ama memlekette hiç bir iş adil düzende yürümüyor dürüst insanlar neme lagzım deyip ortaya çıkmıyorlar bana degmeyen yılan bin yaşasın diyorlar siz ne dersiniz?

h.ahmet öz 28 Ocak 2014 18:34

sn çevikel kto yönetimi göreve geldiklerinde müfettiş raporlarını açıklayacaklarını söylemişlerdi. bu konularda neden susuyorsunuz.

ahmet güngör 28 Ocak 2014 18:25

çevikel doğruları söylüyor inşaallah susturmazlar

mehmet 28 Ocak 2014 18:22

sayın çevikeli kutluyorum cesaretli açıklamalara devam etmesini istiyoruz

Hacı Çevikel 27 Ocak 2014 09:31

biz, midemizden bağlı olduğumuz yerlere değil;doğru olduğuna inandığımız duruşlara destek veriyoruz biz bize inanan insanların yüzlerini yere baktıraçak işler yapmadan haksızlıklar karşısında dik durmaya çalışaçagız sizlerin destekleri ile işallah.

Hacı Çevikel 27 Ocak 2014 09:00

sagol siz dua ediniz biz yolumuza devam edip çalişalim işallah.

r.m. 26 Ocak 2014 18:58

Hizmet mi oda ne demek ahmet bey müdür diye oturtmuşlar bayanı bişeyden anladığı yok işten anlayanada karışıyor hiçbirşeyleri yokken babası gazete sahibi oğlu ticaret odasında müdür heyt maşallah

m.arık 26 Ocak 2014 18:53

kto artık yenilkçi ve teknolojiye ayak uyduracak şekilde çalışmalıdır. çevikelin bazı görüşlerine katılıyorum. bazı açıklamaları da çok gereksiz.

r.m. 26 Ocak 2014 18:50

Başkan mahmut hiçyılmaz organ nakli vakfının başkanıydıda şimdiye kadar ne yaptıta kayseri ticaret odasın da yapacak köşk mahallesindeki köşk sosyete vakfın yeri ve orayı yurt dışından 1takım hastane yapmak için geldiler ama elinden kaçırdı adamları hizmet ne yapmışlar ahmet türkoğlu bilgisi olmayan bayanı oturtmuşlar müdür diye önünde bilgisayar elinde telefon bişey yaptığı yok anladığı yok daha önce batmış bir adamın oğlunu haseki başkan telefon açtı kendine özel kalem müdürü taptı

a.h 26 Ocak 2014 18:40

sayın hacı çevikeli tüm açıklamalarında ve elştirilerinde haklı buluyorum. devam sayın bşk...

e.k 26 Ocak 2014 18:31

rüzgar sizden yana esmeye başlamıştı neden hacılardan aday olmadınız

mahmut.k yozgat 26 Ocak 2014 18:21

sayın başkanın açıklamalarını haklı buluyor ve destekliyorum. kendisine başarılar diliyorum...

a.ünal 26 Ocak 2014 17:56

önünüzde müthiş fısat varken bile bel.bşk adaylarınızı bile özellikle mi kaybedecek adayları buldunuz fırsatlar geçti artık kayseride hiçbir yerde olamazsınız artık. sadece eleştirirsiniz o kadar.

m.gül 26 Ocak 2014 17:51

seçim kaybetmek iyi değil sizin çok projeleriniz varmıydıki üyeler size teveccüh göstersin. ciddi ve projesi olan insanlara teveccüh gösterdiler.biraz sabredin ve grn hizmetleri

m.öner 26 Ocak 2014 17:46

sn çevikeli haklı buluyor ve destekliyorum

Mehmet Kayhan 26 Ocak 2014 17:36

Ahmet Türkoğlu 1 yılı dolduracak yeni Kto yönetimi 3 yılı kalıyor nezman göreceğiz yapabileceklerini. Önümüzdeki seçimdemi?

a.k 26 Ocak 2014 17:33

kto seçimlerini kaybettiniz mecliste ahkam kesiyorsunuz. sizin ne projeniz vardı. büyük düşünenlere engel olmayın. onları destekleyin de kto ilimize yakışır bir hale gelsin.

a.c 26 Ocak 2014 17:29

sayın hacı çevkeli destekliyorum kimsenin araştırmaya bile cesaret edemediği konuları gündeme taşıdığı için kendisine teşekkür ederim

m.yıldız 26 Ocak 2014 17:22

kto da meclis toplantılarında farklı görüşlerinde olmasını destekliyorum. bu memleket ne çektiyse taş gibi muhalefetlerin olmayışından çekti. kto ya yeni binada yapılmalıdır

Ekrem Satılmısoğlu 26 Ocak 2014 17:16

Hacı çevikeli takip ediyor mecliste calışmalarından dolayı taktir ediyoruz tek basına araştırıyor buluyor yanlışlık usulsüzlükleri ortaya çıkarıyor ben bir Ak Partili olarak hacı beyi her ortamda adaletten yana olduguna şahidim.

m.y 26 Ocak 2014 17:15

sayın hacı çevikel in kto da yaptığı açıklamaları destekliyorum. hep doğruları gündeme getiriyor. yanlışı olanlar düzeltmelidir.

hasan yaldızlı 26 Ocak 2014 17:05

kto iyi hizmet verebilmesi için sanayi odası gibi kayseri ye yakışır bir binaya sahip olması gerekir. bence çok modern bir bina yapılmalı. yeni bina yapılıncaya kadar eski binada hizmet vermeli

Hacı Çevikel 26 Ocak 2014 17:02

Ahmet Türkoğlu ben belgesiz ve bilgisiz konuşmam belgeleri ilgili yerlere sundum arkadasların meclis üyeligi düsüyor sen neye göre konusuyor yada yazıyosun kaybetme konusuna gelince ben sekterümde kazandim ve şu anda meclis üyesiyim karsımda kaybeden fetullah cemati mensupları haksız oluyor senin yorumuna göre.

ahmet tokat 26 Ocak 2014 16:22

kto üyelerinin gözden geçirilmesi gerekir usulsüz üye olması yanlıştır. derhal üyelikten çıkarılmalıdır. diye düşünüyorum.

H.Hüseyin Baktır 26 Ocak 2014 16:16

kto nun arsası sanayi odasının yanında mevcut buraya zaten yeni bina yapılacak ve projesi yapılıyor. kto mevcut binada hizmete devam edebilir. bina kiralanması gereksiz. sayın çevikel bu konuda haklı...

ahmet türkoğlu 26 Ocak 2014 16:11

tüm eleştiriler asılsız madem haklıydınız neden kaybettiniz hizmet yapanlara engel olmayın. göreve yeni başlayan insanların reformlarını ileride göreceksiniz

mehmet öztürk 26 Ocak 2014 16:07

sayın çevikelin açıklamalarını olmulu buluyorum. her platformda muhalefet olmalı

Bakmadan Geçme