KÖŞEBAŞI

Rıfat Yörük ve Bünyamin Gültekin'in hazırladığı "Köşebaşı" bu hafta da meselelere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

DİL YAREMİZ Köşemizin bugünkü konuğu Talas Yenidoğan Mahallesi Sena Apartmanı yönetimi.

Acun'dan Alpaslan Muhtarı pozu Kayseri Alpaslan Mahallesi Muhtarı Fatih Çalışkan'ın mahalledeki caminin musluklarının çalınması üzerine tepki gösterdiği pozun benzerini Acun Ilıcalı'nın Dominik'te vermesi 'Acun'dan Muhtar Pozu' yakıştırmalarına sebep oldu. Sosyal medyadan hızla yayılan fotoğraf yüzbine yakın beğeni aldı.


Vatandaş Ahmet'in Talas Belediyesi'yle imtihanı
Kültürel ve tarihi etkinliklere verdiği değer, kültür varlıklarının tanıtımı ve korunması noktasında yaptığı çalışmalar ile göz doldurma gayretinde olan Talas Belediyesi'nde yaşanan bir iletişim sorunu, 'Vatandaş Ahmet'in hayli moralini bozmuş durumda…

Bir proje kapsamında bilgi almak adına, etik kurallar ve bürokratik hiyerarşi gereği önce Talas Belediyesi'ne bağlı faaliyet gösteren, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'ne telefonla ulaşmaya çalışan Vatandaş Ahmet, 3 gün boyunca telefonlara cevap veren olmayınca soluğu Talas Belediyesi'nin santralinde aldı. Telefonla önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine ulaşmayı deneyen Vatandaş Ahmet, 'Biz size döneriz' sözünü bir yemin bilip, beklemeye başladı.

Birkaç gün sonra arayan olmayınca, tekrar sarıldı telefonlara... Yine aradığı yetkiliye (Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü) ulaşamayan Vatandaş Ahmet, bu kez santralde telefonu açan hanıma; yine mütevazı üslubu ile (fakat sinirlenmiş bir şekilde) 'Hanımefendi, Talas Belediye Başkanımızın cep telefonu bende mevcut, istesem kendisini de rahatsız edip, derdimi anlatabilirim, ama bu ahlaki olmaz. Bu nedenle sizden merak ettiğim bir konu ile ilgili yetkiliye bağlamanızı rica ediyorum' der.

Vatandaş Ahmet'in; bu biraz ısrar, biraz da tehdit kokan sözleri üzerine bir mucize yaşanır ve telefon Kültür ve Sosyal İşler Müdürüne bağlanıverir. Anlaşılan o ki müdürümüz odasındadır ama dahili numaralardan arayan kişilerin telefonuna bakmamaktadır.

Sonrasında Vatandaş Ahmet, projeyi daha detaylı anlatması için telefonu doğrudan proje sahibine verir. Sonuç? Sonuç ne çıktı bilinmez ama Kayseri'de kültürel, sosyal ve sportif etkinliklerin artık biraz göstermelik, biraz reklm olduğu kanaatine varır Vatandaş Ahmet. Ve Kayserililere bir uyarısı var: Eğer aklınıza takılan bir soru, araştırma ihtiyacı duyduğunuz bir bilgi veya bir kültürel projeniz varsa, aramanız gereken son yer Talas Belediyesi olsun.



ZURNA
İhtar
Kocasinan Belediyesi Arapça tabelalı dükkanlara ihtar yazısı gönderecekmiş. Umarız aynı hassasiyeti bozuk Türkçeli veya İngilizce tabelalarda da gösterirler.

GÜNÜN ÇİZGİSİ Şaban Ok


GÜNÜN KARESİ-Kayseri Forum


Bakmadan Geçme